De senere årene har de dukket opp nye
baketrender her hjemme på berget. Kakene skal være fancy og flotte.
De skal se ut som om de kommer fra den beste konditoren i verden,
selv om de bare kommer fra ditt eget kjøkken.
Jeg vokste opp med muffins, idag heter
det visstnok cup cake. Wikipedia skriver:
«En muffins er et lite koppformet
bakverk i porsjonstørrelse. Det finnes to forskjellige varianter; én
er basert på gjær og ligner et rundstykke, og én er basert på
bakepulver og er mye søtere «
Dette skriver de om
cup cakes:
«Cupcakes er den amerikanske
variant av muffins, og er en liten kake bakt i porsjonsstørrelse»
Så hva er egentlig
forskjellen? Da jeg var liten kjente vi bare til muffins. Med ett
tynt lag med melis til pynt. Til fest og selskap. Etterhvert utviklet
det seg til litt pynt på melisen, til vi nå har fått cup cakes med
masse pynt, å det heter visst cup cakes.
Inne i mitt eget
hode lager jeg også slike kunstverk. Masse god topping, masse farger
lekre og flotte.... Men det er bare inni hodet.
Jeg har ikke
innvestert i alt utstyret som trengs, ikke har jeg alle tingene man
trenger som innhold, og ikke fåes det på coop heller vil jeg tro.
En annen viktig
ting: Tålmodighet.
Et lite kunstverk jeg drømmer om å få til, å dette er en av de enkle jeg fant bilde av. |
For meg er nemlig
tålmodighet ett fremmedord som jeg egentlig ikke vet betydningen av.
Dermed blir det ikke fancy pyntet kaker. Det blir ikke magasin kaker.
Jeg er så avansert at jeg lager gulrotkake og brownie, ellers ender
jeg med kanelsnurrer, langpannekake med melisglasur,eplekake eller
ostekake.
På lørdag kjedet
lillemor seg, i tillegg ville hun gjerne ha slike muffins hun får
hos ei venninne(Så tusen takk for den Dewi......) Hun kaller det
hvertfall muffins da......
Jamen mamma kan
ikke lage det prøver jeg å si. Med en tro på mammaen som bare en 6
åring kan ha: Joda, du klarer ALT du mamma.
Jeg brettet opp
ermene og fant frem supermamma kappen min, det vil si mitt gode gamle
forkle, og oppskrift på muffins...... Min GAMLE fra den tiden vi
bare visste om muffins.
Røra ble laget,
gode hvite papirformer funnet frem(ikke noe fancy her nei) røra kom
i formene og kaken i ovnen. Etter 30 min stod det ett brett fiks
ferdig gammeldagse muffins på benken.
6 åringen kikket
først litt tvilende på de, så på meg før hun sa, men mamma, Dewi
har det ikke slik....Når skal du pynte de?
-Vet du hva lille
venn idag skal du få skikkelige muffins slik mamma fikk de da hun
var liten. Når det ikke var bursdag....
- Åååå, skikkelig gamle kaker da.....
Skikkelig gammeldagse muffins( å ett dårlig bilde da mor skulle prøve noe nytt fototeknisk)
Jepp skikkelig
gamle kaker...... Det gjorde ikke noe det, kakene gikk unna som bare
det. Alle spiste de å responsen varmet ett mamma hjerte. Super gode
mamma. Slike må vi lage oftere.
Ha, der fikk jeg
den..... Kaker trenger ikke være fancy laget eller se fancy ut,
smaken er det viktige.
Hvordan er nå den
vidunderkaken? Dere er så heldig nå å få en skikkelig «gammel»
muffinoppskrift. Fra før vi visste om cup cakes.
Muffins( gir ca 60
muffins, jeg bruker mange ganger bare halve)
300 gram smeltet
smør
4 dl sukker
4 egg
1 liter hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl melk
Visp egg og sukker
til en god eggedosis, så har jeg i alt det andre og visper godt før
jeg har papirformene ca halvfulle.
Stekes ved 200
grader i ca 15 min
Om jeg er skikkelig
gal og fancy har jeg gjerne oboy pulver røra, eller har i ei teskje
syltetøy i formen.
Trenger vi så
store forventninger til oss selv at vi ikke tør lage kake? Eller er
barna fornøyd med det de får uansett?
Baker du cup cakes
eller muffins?
herlig :D en oppskriften skal jeg lagre ;)
SvarSlettDn vil nok bli brukt mer her også. Håper den faller i smak :)
SlettHer i huset er det gammeldagse muffins med melisglasur som er tingen. Cupcake feberen har vi ikke kastet oss på. Skal prøve oppskriften din :)
SvarSlettSå bra. Lykke til
Slett