Sider

lørdag 17. oktober 2015

Mor som nålepute

Det er ikke lenge til vi skal ha en stor familieferie, vi skal til Kina.
For oss som familie blir det den store reisen. Men før vi kommer sålangt er det endel foreberedelser som må til.

Vi er jo vant med å reise endel, men det har kun vært i Europa, jeg har ikke vært i en annen verdensdel før og da blir man usikker.

Jeg tok kontakt med min gode venn Google som kunne anbefale meg å ta vaksiner, ettersom jeg forstod var det ikke nødvendig, men anbefalt.
Jeg følte meg ikke særlig beroliget av svarene til Google, og når Google ikke fyller kravene, ja da får man prøve gamle måten, å kontakte legen.
Legen kunne si at det var anbefalt vaksiner en til hver av barna og to til oss voksne.Den ene var påfyll av polio og alt det greiene der(som er anbefalt påfyll hvert 10 år her hjemme) og det andre var hepatitt A, ikke at jeg vet helt hva det er og jeg er ikke sikker på om jeg vil finne det ut.

Legen skrev resept og apoteket gjorde så godt de kunne, men nei se der, noe var utsolgt frem til første kvartal 2016, det ble liksom litt sent.
Gode råd var ikke dyre, og med telefoner litt hit og dit klarte apoteket å finne frem nok vaksiner i rette doser til oss.

Jeg er veldig glad i alt som har med nåler å gjøre, skyr det som pesten faktisk. Jaja....igår var dagen kommet, jeg skulle trå til som nålepute.
Det ble ikke veldig mye bedre av viten om to vaksiner..... blek men fattet gikk jeg inn til legen, barna fikk sine vaksiner og ble sendt ut for å lese god litteratur på venterommet. Mange spennende brosyrer der om kjernejournal, donorkort etc.
Mor ble sittende, lykkelig for at barna ikke fikk se mors skremte ansikt da vaksinen med sprøyte ble pakket ut.


Svisj og svosj og en to tre så var man ferdig.
Da jeg gikk ut fra legekontoret vr jeg glad jeg var ferdig, men det var jo ikke vondt. Uansett er jeg lykkelig vitende om at det er lenge til neste vaksine for min del.

Følg med på bloggen videre, jeg håper å kunne oppdatere litt underveis for dere som ikke skal ut på den store reisen i lag med oss1 kommentar:

  1. Så spennende! Dette kan være artig å følge med på for flere selv om vi ikke skal på langtur.

    God mandag fra Ingunn

    SvarSlett