Sider

mandag 19. januar 2015

Oppskrift på Sigrids egenkomponerte gryte

Alle mødre er vel stolte av barna sine, vel ikke alle, men de fleste.
Jeg er blandt de fleste og er superstolt av eldstefrøkna i huset. Hun elsker å lage mat, koser seg på kjøkkenet.
Vi kjøpte forklær til begge snuppene da vi var i Venezia, med navn brodert på.

Rett før jul tenkte jeg at det ville vært gøy å gi henne ei oppskrift bok til å skrive inn oppskrifter. Som sagt så gjort, jeg fikk hjelp av slekt og venner som sendte meg flere oppskrifter, de artige var de håndskrvene fra oldemødrene hennes.

Ikke nok med det, jenta har selv komponert sin egen gryte.
 

Den vil hun gjerne dele med dere.

Sigrids gryte
4 porsjoner

4 kyllingfileter
strimlet svinekjøtt
løk
gulrot
potet
brokkoli
(eller hva du ønsker av grønnsaker)
Satay saus
Krydder du ønsker( vi brukte gourmetkrydder, salt, pepper og timian)

Marinade:
1 dl olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
6 ss soyasaus
2 ts paprikapulver
1 ts cajunkrydder
1 ts timian
Bland i skål

Slik gjør du:
Skjør kylling i biter på 4x4 cm og legg i marinade ca en time sammen med svinekjøttet
Stek kjøtt til det er gjennomstekt
Kok ut gryta med 4 dl vann tilsett meljevning i tynn stråle. Rør hele tiden
Tilsett litt sukkerkulør for å få en lys farge, tilsett marinaden og 4 ss sataysaus
Skjær grønnsaker i passe biter og ha i sausen( ikke brokkoli) kok til de er møre, tilsett kjøttet de siste 10 minuttene og brokkoli rett før servering.
Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med ris og salat.

Lykke til og god appetitt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar