Sider

søndag 13. februar 2011

muffin og ostefyllt burger

Jeg har funnet ut ett par ting mens jeg har gått på lavkarbo, det har nå vært 3 fulle uker med kun lavkarbo. Jeg begynte først med ca to uker med svak nedtrapping av karbohydrater, men nå som sagt er det lavkarbo hverdag for meg. Men kommer til å ha litt prinsippet, borte er borte, men man kan gjøre det beste ut av det alikevel....
Men hva har jeg funnet ut da? Det er ett par ting, på søndagene har jeg spist ei vanlig brødskive og det går ganske greit, MEN det jeg merker er om jeg har dager jeg har spist endel karbohydrater, særlig om det blir felre dager på rad, og da gjerne tar en kakebit, svele eller annen bakst med masse mel og sukker(som automatisk blir flere karbohydrater) har jeg en dag derpå med mere smerter, kroppen er stivere og alle ledd verker atskillig mere enn lav karbo dager..... Det gjør jo at det er lettere å holde seg på ett lavt nivå.
Men hvordan spiser man så på en slik lavkarbo dag? Ett eksempel for min del er:
Frokost: Hjemmelaget frokostblanding(med frø og nøtter) med kefir og litt sukrin over eller lavkarbo knekkebrød med masse pålegg. Med dette holder jeg meg mett i MANGE timer
Lunsj: Enten middagsrester, men oftest en omelett. Omelett av to egg, skinke eller andre rester, soltørka tomat, en dæsj fløte og ost av ett eller annet slag.
Middag: Normal kost(feks kotletter, kjøttkaker, pølser fisk, kylling) med masse grønnskaer eller salat. Ofte lager jeg blomkål/brokkolimos. Koker panna ut med fløte og heller over
Kvelds er ikke ofte jeg har behov for men trenger jeg det blir det ett lavkarbo knekkebrød med smør og gulost.... Det er selvfølgelig ekte meierismør som gjelder.
Jeg bruker masse seterrømme, Creme fresh, kremfløte i matlaging. Jeg bruker endel cocosa(kokosfett) Jeg har handlet inn fiberhusk, kokosmel, mandelmel, johannesbrødkjernemel,skapet er velfyllt med nøtter.
Ganske raskt forsvant søtbehovet, men jeg prøver å finne noen gode kakeoppskirfter og desserter.

I går feks, lørdagsmiddagen var:
Fylte hamburgere.....

500 gram kjøttdeig(holdt til to voksne og ett barn)
1 egg
litt salt
spisskum
koriander
chilipulver
philadelpiha ost naturell(fet type)

Bland saltet inn i kjøttdeigen slik at den blir salt, ha i egget og bland dette godt. Ha så i krydderet, litt av hvert.
Lag store runde hamburgere. Ha på ett godt lag med ost, legg en burger på toppen(jeg fikk to store og en liten av disse samt en normal burger) brun de på begge sider i ekte smør. Legg de i ildfast fat, hell over stekefettet, etterstekes på 200 grader i ca 20 min.
Jeg lagde en salat og hadde over tyrkisk yoghurt og stekefett.



Til dessert hadde jeg laget muffins med ostekrem


Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
4 egg
1 dl kokosmel
2 toppede ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts flytende søtning
1 1/2 dl kremfløte


Glasur:
100 g sukkerfri, hvit sjokolade(eller annenhvit sjokolade siden du får lite på hver muffin)
75 g philadelphiaost


Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en myk krem.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg.
Ha deretter i kokosmel, bakekakao, bakepulver og vaniljepulver, og bland godt.
Til slutt har du i flytende søtning og kremfløte og pisker til en jevn røre.

Fordel røra i 16 små muffinsformer (gjerne doble former).
Stek muffinsene midt i ovnen, ved 200 grader, i ca 15 minutter.
Avkjøl på bakerist.

Smelt den hvite sjokoladen til glasuren over vannbad, og la den bli litt avkjølt.
Ha kremosten i en bolle og rør til den er myk. Rør deretter inn sjokoladen.

Smør litt glasur oppå muffinsene og sikt over litt kakao.
Sett dem i kjøleskapet en time før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar