Sier har blitt for det var lenge at begge barna var usikre på dette greiene i denne formen, men nå har de sett, smakt og elsker den.
Man vet nå at man ikke dør, det er ikke noe skummelt i den.
Eldstejenta ønsker å lære å lage den.
Fiskegrateng
Her har jeg hvit fisk ferdig kokt, makaroni, fiskekraft, melk og en fløterest, samt strøkavring |
Hvit fisk, (gjerne sei i blokk, jeg brukte 3 torskefileter nå)
makaroni
2 ss smør
2 ss mel
melk
fiskekraft
1 egg
muskatnøtt
griljermel
Kok fisken i saltet vann. Når fisken er blitt så kald at du kan ta i den "smuldre" den opp med fingrene.
Kok ca 1 dl makaroni, slå av vannet
Lag hvit saus
Smelt smøret i en kjele, ha i melet.
Ha i fiskekraften, litt og litt mens du rører hele tiden. Bruk også litt melk for å få den hvite fargen. Siden sausen skal i stekeovn, trenger den ikke koke i 5 min.
Når sausen er passe tykk, ta den av platen, ha i egget og rør god.
Riv litt muskatnøtt i sausen og rør.
Ha i fisk og makaroni i sausen og bland godt.
Ha i ildfast form, strø over strøkvaring.
Stekes ved 200 grader i ca 20 min
Fiskegrateng er godt, og dette er omtrent slik jeg lager den. Smaker nydelig med litt stekt bacon oppi også. Når det er kokt fisk til middag, er det alltid lurt å koke rikelig slik at en kan lage fiskegrateng eller plukkfisk dagen derpå.
SvarSlettGod helg fra Ingunn