lørdag 15. januar 2011
Hjemmelaget Ketchup
På fredag prøvde jeg å lage min egen ketchup, med veldig lite karbohydrater, og uten normalt sukker.
1 boks flådde tomater
1/2 hakket gul løk
2 fedd hvitløk
3 ss rapsolje
0,5 ts chilipulver
0,5 ts paprikapulver
1 knivsodd kanel
1 knivsodd allehånde
1 knivsodd hvit pepper
litt spisskum
1 ss tomatpuré
2 toppede ss splenda
3 ss eplecidereddik/rødvinseddik/balsamico
________________________________________________________________________________
Kjør tomatene glatte i en blender.
Hakk løken og stek den gyllen i olje i en kjele. Ha i hvitløk og krydder og stek i et minutt til.
Ha tomatene, tomatpureen, splenda, og eddik i kjelen sammen med løken.
La det putre i 50-60 minutter til ketchupen tykner. Rør av og til. Mot slutten bør du røre mer i kjelen slik at ketchupen ikke svir seg.
kjør alt i blenderen igjen. Kjøl av og hell på passende flasker.
Rist flasken før bruk!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar