Sider

fredag 26. oktober 2012

Pjona votter

Jeg er stadig på jakt etter nye teknikker og nye ting å gjøre. Akkurat som om jeg ikke har en lang nok to do liste alikevel. Men slik er det vel med alle som driver med kreative ting.
Her en dag kom jeg over noen som hadde pjona både sokker/lester og votter. Dette var jo en hekleteknikk jeg hadde hørt om og prøvd engang tidligere med litt vekslende hell...... Nå er jeg mange år eldre og mange meter garn klokere.

Jeg fikk de snille damene på biblioteket å fjernlåne boka Pjoning i mitt hjerte, ei super bok med masse grunnoppskrifter.
Så satte jeg igang da. Først en sokk..... for trang.... Så kom jeg over ei side på Fjasboka om pjoning..... Der sa alle de kloke erfarne pjonedamene. Husk å pjon LØST. Aha..... nå skjønner jeg hvorfor sokkene ble trange.
Dermed fant jeg ett ull nøste jeg hadde liggende. Av en eller annen grunn har jeg kjøpt som regel ett nøste i hver farge eller kvalitet. Dumme dumme meg...... Heretter er det ny regel som gjelder.... Kjøp to. Får høre på Øystein Sunde: Så nå gjør jeg som Noa, kjøper meg to av..... ikke for å miste, men da er mulighetene atskillig større :)
Men uansett, jeg fatt ett nøste med ganske tykt garn, å satt igang. Det burde holde til ett par votter til minstemor. Å ja, det holdt.... Ser selv at jeg muligens har glemt en omgang, og at den ene votten er hakket større enn den andre. Men jenta sier de passer.

Jeg skal hvertfall prøve litt mer.... for innerst og nederst i kassa meg 4 nøster av tykt garn i ull..... Hmmmm prøve leseter til meg selv kanskje.....

5 kommentarer:

 1. Så flotte votta:) Og flink du e:)
  Nok en gang sku æ ønske æ kunne strikke og hadde fingra t d!:)
  Ønske dæ ei god hælg:))

  SvarSlett
 2. Pjoning er kjempeartig, og fort går det også. Jeg har prøvd meg på luer, votter og pulsvarmere. Og som med alt annet: Øving gjør mester. Lykke til!

  God helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Herliige votter! Jeg pjoner også votter - og ungene digger dem :)

  Ha ei fantastisk helg

  Klem nordfra

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte jeg skulle prøve til meg selv også

   Slett