Sider

mandag 29. oktober 2012

Asterix og Obelix hos britene

Etter den digitale revolusjon på kinofronten, får vi på bygda og små kinoer filmer mye raskere enn før. Igår feks, kun to dager etter norgespremieren, kunne Svelgen Kino lokke med både Asterix og James Bond(ikke samtidig da)
Jeg er ikke noe James Bond menneske, men Asterix er en tøff kar, det samme er den store tykke kompisen hans.
Siden begge jentene har oppdaget mors Asterix og Obelix blader, og leser de så å si hver kveld. Skratter og ler å digger disse rare gutta fra Gallia..... Var de ikke vanskelige å be når de så filmen skulle komme på kino her hos oss.

Etter middag fikk jeg lov å hvile meg litt, trosse smerter å ta noen ganske så sterke tabletter for å være med å dele denne opplevelsen med familien.
Filmen starter med gode poeng for oss voksne, mens barna lo godt av den unge nevøen som kom farende ut vinduet og skled bortover bakken.
Historien går ut på at britene er beleiret av romere og sender Sir Nutildax til Gallia for å be om hjelp. Våre to helter blir med han til Britannia med ei tønne styrkedrikk. Denne tønna skaper store problemer og blir borte, dermed får våre helter joibben med å finne den igjen.
Mine jenter som har lest ganske mange Asterix blader(får vel lete frem de vi mangler brukt på nettet tenker jeg slik at vi har serien komplett) ble litt satt ut..... for i historien har de blandet inn flere historier, blant annet vikingene, de fryktløse nordmennene.
Barna lo godt mange ganger, fikk ett enda bedre forhold til Asterix og Obelix, men de savnet gallerfesten på slutten. Da var det godt at bladet var hjemme, og det inneholdt den berømte festen hos Gallerne når våre helter kom hjem igjen

Bildet er hentet fra Norsk film distribusjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar