Sider

tirsdag 16. oktober 2012

Frøysland Kultur og Helsereiser

I flere år har Svelgen Kunstlag og Bremanger Folkeakademi i samarbeid med Espen arrangert turer både i inn og utland. Det har vært turer til Roma, Praha, Oslo og Bergen. Nå sist var det en tur til Barcelona som stod på planen.
Programmet var lagt og det skulle bli noen hektiske dager for gamle som unge. Hvor mange skritt vi gikk og hvor mange km vi tilbakela vites ikke, men vi fikk tid til en fridag. Nesten en hel dag fri. Fridagen var det opera på kvelden hvor vi så Verdi sin opera Forza del destino.
Det var som sagt ett ganske fullpakket program som ble noe endret underveis. Dette på grunn av åpningstider, avstander og varme.
Katedralen

Vi tråkket gatelangs og svetten rant, vi tråkket mere gatelangs og svetten rant enda mer. Med 25-30 varmegrader var det godt med mange steder som solgte tørstedrikke, både vann og annet. Det ble inntatt små og store vannglass, små og store øl og gedigne glass med Sangeria. De fleste av de glassene var så store at de var på størrelse med en gjennomsnittelig norsk studenthybel, bare atskillig billigere enn en hybel.....

Da vi kom til byen og inn med toget til sentrum skulle ta metro ned til Hotel Gaudi. Som de fleste sikkert har fått med seg er det visst noe med Spania og økonomi. Dette vises i flere streiker. Så vi stod på en en uhorveleg varm metro og ventet, og ventet og ventet.... Så kom det frem at det ville være streik på metroen i 20-30 min...... Problemet var at ingen visste når dette skulle starte. Men friskuser som vi var tok vi bena fatt og vandret med freidig mot(ja bortsett fra de som tok drosje) Svette og varme ankom vi med alle eiendeler i god behold.
Det var demonstrasjoner flere dager men vi merket lite til dette. Vi rakk å se Castell Montjuic, Santa Maria Del Mar(noen så den inne og andre ikke) Katedralen, Palau Guell, Casa Batlo, Casa Mila, Picasso Museet og La Sagrada Familia. Eller Sangria Familia som noen i gruppa døpte den om til sånn litt ut i uka.

Ett typisk syn fra vår tur. Guiden Espen prater mens vi andre pådrar oss wiplash

Vi fikk erfare hvordan lommetyver driver og ei i gruppa var ei veske fattigere etter en lunsj. Vi fikk også erfare hvordan det Spanske borgervern virker. Da vi tok metroen og da vi skulle av var det noen som pekte på ei lomme og en mann. Vips var gruppa en telefon fattigere. Men da satte spanjolene seg i sving. Det ble trykket på alarm knapper på toget, det ble ringt både politi og vaktselskap, det ble tatt bilder og sirklet inn håndverkeren, som til slutt leverte tilbake telefonen. Da 6-7 spanske menn la han i bakken, slengte han ned på en benk og vakta kom, ja da var det nok spenning for den dagen.

Men på slutten tæret det på krefter for flere, det var dårlige knær, det var dårlige hofter, rygger, føtter, migrene, krykker som gikk på rundgang, så på neste tur skal vi ha med oss en golfbag, uten golfkøller men med variert utvalg av krykker, puter, medisiner, bandasjer etc. Frøysland Kultur og Helse reiser slår til igjenFrøysland Kultur og Helsereiser på turDemonstrasjon
Bare følg med, plutselig kommer det mer tekts og bilder fra Catalonia(jeg må bare redigere litt bilder først)

1 kommentar:

  1. Så artig å lese! Slike turer med så mye program er vel ikke for "hvermannsen". Jeg ble nesten svett bare av å lese.
    Takk for hyggelige kommentarer hos meg!

    Ha en fortsatt fin kveld!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett