Sider

onsdag 22. januar 2014

Optimistene en god feel good film


Jeg er per definisjon voksen, selv om jeg ikke alltid føler meg slik. Men jeg er så voksen at jeg er medlem Sanitetskvinnene, dog ikke aktiv. Ikke mer enn at jeg leser bladet Fredrikke når det kommer i postkasse.
For en stund siden leste jeg om ett filmprosjekt som hadde fått støtte, det var om en gjeng GODT voksne damer som spilte volleyball, filmen het optimistene, ett par dager senere var de gjester i God Morgen Norge.

Disse flotte spreke damene spiller Volleyball og vil nå spille en skikkelig kamp, det skal bli en landskamp mot ett svensk herrelag. De engasjerer proffe trenere fra Volleyballforbundet for å få hjelp.
I filmen blir vi kjent med flere av damene og vi følger deres vei mot sin første kamp. Hele filmen handler om fellesskap og medmenneskelighet
Filmplakaten til Optimistene


Da filmen ble satt opp på Svelgen kino, var vi 4 i salen som så denne hjertevarme filmen. En film med masse humor, varme og glede.
En film jeg lo, gråt og følte med disse damene som trener jevnt å trutt, med skader, sykdommer og preget av alderen.

Det er imponerende å se disse damene, de møtes en gang i uka å trener, den yngste er 66 og lagets eldste er 98, det står det respekt av.
Det er flere høydepunkter i filmen, spenning ligger i om feks Lillemor blir bra nok i ryggen, blir Goro på 98 i form til å i det hele tatt bli bra?
Fra 66 til 98...... må være en drøm å være så sprek


Fikk du ikke sett filmen? Ikke gråt av den grunn, du gikk glipp av den da, men nå sender NRK den over 3 torsdager kl. 20.15
Jeg vet at de neste tre torsdagene er jeg opptatt, da spiller jeg volleyball sammen med 15 livsglade damer i sin beste alder.
Det bør du også gjøre. Ikke glem å se på 
NRK 1 torsdag kl 20.15

Har du sett filmen? Jeg blir ydmyk av å se hvor spreke de er, klarer de, bør vel jeg også klare litt....2 kommentarer:

 1. Skal sette av kveldene jeg også. Har hørt mye fint om den filmen gjennom helselaget jeg er med i. Det er viktig å holde seg i form for alle, og at disse damene har det kjekt mens de trener er det ingen tvil om. Takk for påminnelsen.

  Ha en fortsatt fin onsdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er viktig å holde seg i form og dette er en super film

   Slett