Sider

fredag 24. januar 2014

Ett hus fullt av lesehester

Vi elsker bøker her i huset. Vi har bøker overalt. Ett eget lite rom som før var en bod har bare bøker i seg nå, i bokhyller.
I alle husets soverom er det bokhyller med bøker, på gjesterommet, på kjøkkenet, kasser i boden, kasser på loftet av ferdig leste barnebøker og bøker vi ikke har plass til nede

I årene BC(before children) da hadde vi bedre tid, da hadde vi register over alle bøkene, da var vi oppe i litt over 4000 bøker, men så kom barna, og registeret ble glemt bort.
Hvem har vel tid til noe så sært som å registrere alle bøkene sine når man har barn da? Ikke vi hvertfall.

Vi leser absolutt alt her i huset. Vi er 4 individer som elsker å lese, å det gjør vi. Jeg har i nattbordet mitt Ringdrotten, eller for de som er mer bekvem med bokmål, Ringenes Herre. Jeg har aldri fått lest Ringdrotten, men den står der til en dag jeg føler for å lese den.
Vi har Harry Potter på engelsk, vi har Harry Potter på norsk, vi har Kielland og Lie, vi har Michelet, og mange mange flere.

Begge barna har arvet vår lese intresse og 6 åringen leser så det freser. Hun likte ikke at storesøsteren leste å ikke hun klarte det, så en morgen hun var såvidt blitt 4 år, leste hun fra melkekartongen, og siden har hun fortsatt å lese. Nå er hun halvveis i Harry Potter 5, men det stopper jo ikke der, hun er som moren sin, leser minst 4 bøker samtidig.

Litt av haugen til 6 åringen liggende på stuebordet. Vi bruker også biblioteket flittig

Den eldste er stadig sett med ei bok i handa. Det ligger alltid en bok i sekken hennes, fakta eller fiction spiller ingen rolle.

Men selv om vi har mange bøker selv er vi ivrige brukere av biblioteket, nesten hver uke kommer en pose hjem og en pose blir levert. Vi har bøker overalt hjemme som blir lest i. Vi koser oss med bøker.

Leser dere hjemme og blir barna lest for? Våre barn elsker fortsatt at vi leser for de. Bøker er verden

2 kommentarer:

 1. Dette er som musikk i ørene til en pensjonert lærer. La barna lese, les for dem og kos dere med bøkene alle sammen! En som er glad i å lese blir aldri ensom, skaffer seg kunnskaper og utvider horisonten. Bestemor var også glad i å lese, men det var ikke særlig akta før i tida. Men hun sa; Det er ikkje mykje lesnad før det er lærdom i det.
  God bok!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Lesing er skikkelig kose stunder for oss her.

   Slett