Sider

torsdag 23. januar 2014

CupCakes eller Muffins


De senere årene har de dukket opp nye baketrender her hjemme på berget. Kakene skal være fancy og flotte. De skal se ut som om de kommer fra den beste konditoren i verden, selv om de bare kommer fra ditt eget kjøkken.

Jeg vokste opp med muffins, idag heter det visstnok cup cake. Wikipedia skriver:

«En muffins er et lite koppformet bakverk i porsjonstørrelse. Det finnes to forskjellige varianter; én er basert på gjær og ligner et rundstykke, og én er basert på bakepulver og er mye søtere «

Dette skriver de om cup cakes:

«Cupcakes er den amerikanske variant av muffins, og er en liten kake bakt i porsjonsstørrelse»

Så hva er egentlig forskjellen? Da jeg var liten kjente vi bare til muffins. Med ett tynt lag med melis til pynt. Til fest og selskap. Etterhvert utviklet det seg til litt pynt på melisen, til vi nå har fått cup cakes med masse pynt, å det heter visst cup cakes.

Inne i mitt eget hode lager jeg også slike kunstverk. Masse god topping, masse farger lekre og flotte.... Men det er bare inni hodet.
Jeg har ikke innvestert i alt utstyret som trengs, ikke har jeg alle tingene man trenger som innhold, og ikke fåes det på coop heller vil jeg tro.
En annen viktig ting: Tålmodighet.
Et lite kunstverk jeg drømmer om å få til, å dette er en av de enkle jeg fant bilde av.


For meg er nemlig tålmodighet ett fremmedord som jeg egentlig ikke vet betydningen av. Dermed blir det ikke fancy pyntet kaker. Det blir ikke magasin kaker. Jeg er så avansert at jeg lager gulrotkake og brownie, ellers ender jeg med kanelsnurrer, langpannekake med melisglasur,eplekake eller ostekake.

På lørdag kjedet lillemor seg, i tillegg ville hun gjerne ha slike muffins hun får hos ei venninne(Så tusen takk for den Dewi......) Hun kaller det hvertfall muffins da......
Jamen mamma kan ikke lage det prøver jeg å si. Med en tro på mammaen som bare en 6 åring kan ha: Joda, du klarer ALT du mamma.

Jeg brettet opp ermene og fant frem supermamma kappen min, det vil si mitt gode gamle forkle, og oppskrift på muffins...... Min GAMLE fra den tiden vi bare visste om muffins.

Røra ble laget, gode hvite papirformer funnet frem(ikke noe fancy her nei) røra kom i formene og kaken i ovnen. Etter 30 min stod det ett brett fiks ferdig gammeldagse muffins på benken.
6 åringen kikket først litt tvilende på de, så på meg før hun sa, men mamma, Dewi har det ikke slik....Når skal du pynte de?

-Vet du hva lille venn idag skal du få skikkelige muffins slik mamma fikk de da hun var liten. Når det ikke var bursdag....

 • Åååå, skikkelig gamle kaker da.....

  Skikkelig gammeldagse muffins( å ett dårlig bilde da mor skulle prøve noe nytt fototeknisk)

Jepp skikkelig gamle kaker...... Det gjorde ikke noe det, kakene gikk unna som bare det. Alle spiste de å responsen varmet ett mamma hjerte. Super gode mamma. Slike må vi lage oftere.

Ha, der fikk jeg den..... Kaker trenger ikke være fancy laget eller se fancy ut, smaken er det viktige.
Hvordan er nå den vidunderkaken? Dere er så heldig nå å få en skikkelig «gammel» muffinoppskrift. Fra før vi visste om cup cakes.

Muffins( gir ca 60 muffins, jeg bruker mange ganger bare halve)

300 gram smeltet smør
4 dl sukker
4 egg
1 liter hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl melk

Visp egg og sukker til en god eggedosis, så har jeg i alt det andre og visper godt før jeg har papirformene ca halvfulle.
Stekes ved 200 grader i ca 15 min

Om jeg er skikkelig gal og fancy har jeg gjerne oboy pulver røra, eller har i ei teskje syltetøy i formen.


Trenger vi så store forventninger til oss selv at vi ikke tør lage kake? Eller er barna fornøyd med det de får uansett?
Baker du cup cakes eller muffins?
4 kommentarer:

 1. herlig :D en oppskriften skal jeg lagre ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dn vil nok bli brukt mer her også. Håper den faller i smak :)

   Slett
 2. Her i huset er det gammeldagse muffins med melisglasur som er tingen. Cupcake feberen har vi ikke kastet oss på. Skal prøve oppskriften din :)

  SvarSlett