Sider

mandag 17. juni 2013

Når er det greit å bryte regler?

Hjemme hos oss merker vi at barna blir større og tida er en annen enn da vi vokste opp.
Vi hadde ikke data hos meg da jeg var liten, vi hadde kabeltv og det var det. Så langt strakk tekno strikken for min del. Da jeg var 4 var jeg superheldig å fikke skrivemaskin med kulehode og rettetast.

Skrivemaskin var det jeg fikk, ganske uskyldig ting....


Nå har barna egenlaptop, mobil som er supersmart, mp3 spiller(oki jeg hadde walkman superkule)
Men i dagens teknologi verden og alt som hører med blir jeg litt forundret over foreldre som ukritisk overser regler og ikke nødvendigvis ser alle ulempene. Det har den siste tiden vært endel fokus på dette med nettmobbing, noe som kan være mye verre enn "vanlig" mobbing.
Vi har flere ganger hatt spørsmål om å opprette egen facebook for frøkna. Vi har sagt nei. Når facebook i tillegg har i sitt policy at man må være 13 år så er det en grunn til det. Vi sier alle vi godtar denne regelen men dagelig er det folk som bryter dette. Er det rett?

Her ble det tatt opp på foreldremøte i tillegg siden flere spør å man ønsket en felles holdning på det. Der ble det også sagt 13 år alikevel ser vi venner er på facebook.

Det siste nå er instagram. Vi sa litt skeptisk oki, men med lukket profil og vi skal godkjenne alt.... Helt til mamma var så kjip at hun sjekket hva som stod i reglene og der stod det 13 år dermed sa mor nei.
Fikk høre at de andre med touch telefon erter fordi hun ikke har instagram.
Nrk super har en artikkel her om det samme. Ikke overraskende er det mange barn som synes regelen er teit..... Instagram er nå blitt strengere til å sjekke OG slette deg som bruker uten forvarsel.....

Når er det rett å bryte regler og hvilke signaler sender vi ut når vi bryter regler og hvorfor er det så mange foreldre som helt ukritisk lar barna opprette kontoer uten å tenke på at de er så unge?

Dette er noe av det snille vi finner. Er det slikt vi vil barna våre skal være opptatt av?(Bildet er hentet fra google bilder)


Her må hvertfall begge deler vente til enten aldersgrensen går ned eller alderen kommer rett .

3 kommentarer:

 1. Barn sier alltid at alle andre får lov, det er bare dere som er så strenge. Snakk med andre foeldre og hold igjen. Slitsomt, men det lønner seg på sikt.
  Jeg lurer bare på hva vi skal med alt? Mobil på skolen er bare tull. Alle barn trenger å leike med andre og være tilstede i sitt eget liv.

  Jeg har vært lærer i 40 år og er vel ganske streng, men jeg mener at barn må få være barn mens de er det. Og det er de voksnes ansvar.

  Ha ei fin uke!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode tips. Slik vi tenker også.

   Slett
 2. Vi har holdt på aldersgrensen, både på fb og andre sosiale medier. Det har holdt hardt, og jenta vår var siste i klassen som ikke hadde fb. Men vi synest ikke det er greit å lære hjemme at det er ok å lyve på alderen, eller at regler ikke betyr noe.
  Så bare hold på ditt, det lønner seg til slutt :)

  SvarSlett