Sider

fredag 7. juni 2013

farmors løper

Farmoren min var en racer på å hekle og hadde vel omtrent 90 årserfaring da hun døde. Hun heklet til alle i familien vi fikk gardiner, runde brikker og løpere.
For min del har jeg flere løpere som hun har heklet metervis av. Dette er løpere jeg synes er flotte i hvitt(men sikkert også andre farger)
Jeg har i flere år nå lett etter oppskrift på den for å prøve å hekle de. Men ingen oppskrift å finne, ikke der jeg har lett og jeg har lett mange steder også blant farmors oppskrifter men dengang ei....
For noen uker siden tenkte jeg. den løperen SKAL jeg hekle. Ingen oppskrift men jeg har jo mange slike løpere. Garnet ble funnet frem solberg garn 12/4 hvitt(tror det er 12/4 magebeltet er borte.....nål 2, men neste gang går jeg ned litt på str) Telle kan jeg å se hvordan masker som er brukt ja det kan jeg.....
For litt siden ble duken ferdig og jeg er fornøyd med resultatet jeg. Den har ligget litt men  nå er alle tråder festet og duken er dampet å lagt i gaveboksen.4 kommentarer:

 1. Jättefin duk!
  Var har Du hittat mönstret?
  Har Du möjligen mönster på
  sängöverkast o vill dela med Dig?
  Mvh Bosse

  SvarSlett
 2. Så artig! Kanten rundt er maken til dem mormor hekla til meg og alle andre i familien, men midtstykket er annerledes.
  Den tida ble det nok hekla etter å se på ferdige produkter og ikke så mye etter nedtegna mønster.
  Godt gjort av deg å få det til!

  Riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 3. Å så flott håndarbeide, heklet duker og gardiner er så utrolig fint.
  Min farmor var også en reser med heklenålen og gjorde flere tapre forsøk på å lære meg kunsten,,uten hell,,he he.

  God lørdag til deg Christina.

  SvarSlett