Sider

onsdag 28. november 2012

Lue til mor

Den siste tiden har jeg heklet mange luer, men ingen til meg selv. Nå var det sannelig på tide at mor fikk seg ei lue også.
På Lom i helga hadde jeg tatt med noen oppskrifter og litt garn. Fredag kveld tenkte jeg at hm..... må gjøre noe.... jada. Jeg vil ha noe selv.  Sette opp ei liste tenkte jeg. Hva har jeg.

1: Alle heklenålene mine
2: Ullgarn
3: Oppskrift på lue

Jepp jeg kan lage lue. Oppskriften er fra BekkiBjarnoll. En baggy lue. Jeg brukte rett under 2 nøster av ullgarnet Ulrikka fra Nille og heklenål 7 og 6.

Mønsteret på lua blir slik pga hekleteknikken, vekselvis fremre og bakre ledd. Jeg avslutttet med kjedemasker, men neste gang skal jeg øke nål størrelsen på den kanten. Den ble litt stram, men ikke for stram egentlig.
Uansett har jeg ei unik lue som ikke noen andre har, å jeg fryser ikke på øra heller.

3 kommentarer:

 1. Så knallfin lue du har heklet og veldig gøy å ha noe som ikke alle har :)
  Jeg hadde ikke noen oppskrift på de tøflene, men ble inspirert av noen babytøfler Gro hadde laget (http://groshobby.blogspot.no/2012/11/heklede-baby-booties.html) og fikk lyst å lage noe til min yngste sønn, han er 5 år, så disse er ganske store. Jeg begynte med å hekle fotsålen og tok det så derfra.
  Ha en fin dag :)
  Klem Lilli

  SvarSlett
 2. Deilig lue i nydelig blåfarve! Så artig at du har laget til deg selv - det gjør vi jo sjeldent vi som holder på med håndarbeid

  Klem, Lene Sofie

  SvarSlett