Sider

lørdag 3. november 2012

Epos og Heksagon

Det er mange ting man skal lære i sitt liv.
Da vi flyttet hit begynte man å prate om Epos skulle komme til Skatestraumen..... Åja så fint sa vi og nikket med hodet å var så enig så enig.
Det motparten ikke merket var tankene. - Hva i huleste er Epos? Åffer er det så flott......

Nå vet vi jo bedre, i Drammen hadde vi jo hørt om bokbussen, men i Sogn og Fjordane, Møre og ROmsdal og Hordaland, der regjerer BOKBÅTEN og den heter Epos. Hver kommune kjøper anløp og blir enig om hvor den skal legge til.


I Bremanger kommune legger Epos til i Skatestraumen, eit sted ingen skulle tru at nokon kunne bu.... Vel det bor vel ikke så mange akkurat der men kjører man bare litt i alle retninger er det endel folk.
Espen har bevilget penger og vi er nå helt på høden, Epos er flott ja.... De som får besøk av Epos er så heldig at de har bibliotek hele 2 ganger i året. Så her skal det lånes ja.

Epos har også kulturprogram som noen av anløpene nyter godt av.

Igår ankom Epos Skatestraumen, 1 times kjøring fra Svelgen, (ja vi nikker å sier det er kjekt med Epos) med kulturprogram. Forestilling for barn, selveste HEKSAGON var med.
Mine barn er vokst opp med Heksagon bøker og lydbøker, de har slitt ut flere lydbøker, noen kjøpt og noen tilsendt direkte fra selveste HEKSAGON. Neste blir egentlig å finne den på mp3fil.
Hvem lar vel egentlig en forestilling med selveste HEKSAGON gå fra seg da? Ikke mine barn hvertfall.

Så må det jo innrømmes, vi er jo litt patrioter også da. Engang i forrige århundre jobbet Espen i Svelvik kommune, som kulturskolerektor og under hans ansvar lå dramadelen, i regi av HEKSAGON, ja ikke egentlig Heksagon da, i det voksne livet i virkligheten er hun mer kjent som Christin Grilstad Prøis.
(Nå er det sikkert mange som nikker slik vi gjorde første gang vi hørte om Epos, men om jeg sier: Christin og familien var med i første del av Den store reisen på Nrk, nå sist i Forbindelser på FEM og Christin har skrevet bokserien Cornelia og driver nå på med Livets Lenker)

Uansett når det kommer austlendingar som vi kjenner ja hva er vel en time hver vei da? Bilen ble stappet full av egne og andres barn så kjørte vi.
Barna var mektig imponert over en båt full av bøker. Barneleken min båt er lastet med fikk liksom en helt annen mening. Men høydepunktet var energiske Christin som fenget både store å små. Jeg prøvde først å ta noen bilder, men som sagt, energiske Christin ble ganske uklar,

Som dere ser ble Heksagon ganske uklar


men bildet ble det tid til etterpå ja, å da HEKSAGON skrev en hilsen i boka Signemora hadde med seg....... ja da var lykken fulkommen.
Det var høy HEKSAGON faktor i baksetet hjemover og minstemor sovnet lykkelig med HEKSAGON bok i armeneLykkelig med Heksagon.
Tusen tusen takk for en helt herlig ettermiddag Christin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar