Sider

torsdag 30. august 2012

Sinna mamma

Fibromyalgi er en usynlig sykdom, det synes ikke på meg at jeg har det vondt.
Det synes ikke på meg at jeg er helt ferdig.
Det synes ikke at musklene verker.
Det synes ikke at det er vondt å løfte armene.

Det synes ikke, dermed er det mange der ute som ikke tror vi er syke, som tror vi er late. Som tror det er er selvvalgt vi er hjemme,
Som tror vi liker den "skyhøye" summen som aap gir oss.
Som tror vi ikke vil være sosiale
Som tror vi ikke ønsker følge opp barna våre.
Som tror vi liker å føle oss unyttige
Som tror vi liker å føle oss ubrukelige.

De skal gjerne få låne min kropp, skal gjerne få være i min familie og nær meg når det er de værste dagene. Ta del i at jeg forvandles til sinna mamma.....
Ett eksempel nært i tid.... Som igår.....

Jeg er på jobb, arbeidstrening, Skal jobbe inntil tre timer på ett kontor, foran en pc..... Smertene er så sterke før jeg går at jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å holde tannbørsten engang. Lavendeloljen virker ikke, tar en ibux på resept for å holde meg litt oppe. Da den virker er jeg nesten klar.
Trodde jeg...... den intense verken i armer, rygg og ben er monumental,enorm og tar alt fokus. Hjernen klarer ikke å følge med, klarer ikke å konsentrere seg. Jeg får ikke gjort noe. Klarer ikke reise meg engang fordi det er så vondt. Er tørst, men orker ikke løfte vannflaska engang. Etter 2,5 timer klarer jeg ikke mer. Klarer knapt å løfte bena for å gå opp trappa. Må ta paralgin forte og ibux, dermed sovner jeg og gjør det til barna kommer hjem fra skolen.
Det er nå jeg blir forvandlet til sinna mamma.
En mamma jeg ikke vil være
En mamma som ikke kan brukes
En mamma som jeg ikke vil ha her i huset
En mamma med verdens værste smavittighet,
En mamma som må forklare det vanskelige, usynlige for barna.

Hver minste lyd truer med å sprenge hodet og kroppen.
Det flyter mer ting rundt enn før
Det er mer bråk enn normalt
Hver minste lille bagatell tar frem sinna/sure mamma.

Når kvelden kommer prater jeg med barna og må forklare om det store fibro monsteret som gnager og spiser på mine muskler og ødelegger meg. At jeg må ta medisiner som gjør at jeg sovner.

Det som redder meg er at jeg vet jeg blir bedre, jeg vet at alt idag er kroppen litt bedre, for denne gang. Da må man ta igjen alt det tapte fra igår å ikke være sinna mamma.
Sinna mamma er borte for denne gang, men hun ligger der på lur og kan komme frem ved neste korsvei.

Om noen tror det er kjekt å ha det slik, så vil jeg gjerne bytte


Jeg ser frem til en dag igjen som jeg kan være meg, ser frem til å bruke energien de dagene den er der og kunne bruke de dagene på å være sosial, bruke de dagene på å værre nesten den gamle meg.

Ha en fin dag.

14 kommentarer:

 1. Hei hei

  Har du noen gang prøvd Reiki? Ingen mirakel kur, men kan være det hjelper med smertene. Vært et forsøk mener jeg ;) Jeg bor dessverre i England og kan ikke hjelpe deg, men er nok noen som driver med det der du bor.

  Reiki kan bli gjort "hands-on" og distanse (Reiki kan dermed sendes til noen på andre siden av kloden), så finner du ikke noen der du bor, så kan jeg gjerne gi deg 2-3 distanse behandlinger (gratis) hvis du ønsker å prøve. Bare gi lyd via bloggen din så kan vi ordne noe. Lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen. Glemte jo å si at jeg heter Vibeke, og at jeg jo da en Reiki healer selv. Distanse Reiki heter vel kanskje Avstands Reiki på norsk...går litt i surr av og til. Hadde vært interessant å vite hvordan du opplever en behandling skulle du finne noen hvor du bor :)

   Slett
  2. Hvordan foregår slik distanse reiki?

   Slett
  3. Distance Reiki - eller "luft" Reiki som en venninne kaller det ;o), blir sendt/overført fra Healer til mottaker vha symboler og intensjon. Selve behandlingen tar ca 15 min. Vi avtaler dag og tid (dette er faktisk ikke nødvendig, men jeg føler det blir bedre resultat da), og du bare slapper av i disse 15 min; legge deg ned; sitte ute i hagen; ta et bad; gå tur i skogen etc. Ofte når jeg har distance behandling, opplever jeg ting. Dette er som regel symbolske ting som har noe med healingen å gjøre (aldri noe privat!). Noe som kan ha betydning for mottaker, eller for meg. Noen ganger har både jeg og klienten opplevd akkurat det samme - veldig rart, men interessant! Hvis du har lyst til å prøve så er det bare å gi beskjed :) Vibeke

   Slett
  4. Jeg er åpen for det meste og om dette kan være med å hjelpe meg litt vil jeg gjerne prøve

   Slett
  5. Så bra! Veldig spennende for meg også dette. Vi kan prøve ikveld hvis det passer deg? Klokken 22.00 norsk tid? Eller så kan vi ta på mandagskveld samme tid. Er det ok at jeg skriver her på bloggen om hva som skjer under behandlingen? Hvis ikke kan jeg gi deg en email addresse du kan kontakte meg på. Vibeke

   Slett
  6. 22 norsk tid i kveld er greit. Så lenge det ikker kommer noe privat ut av det så kan du nok skrive det her. Jeg kommer helt sikkert til å blogge om det som skjer.
   Du kan evt sende mail til fam.froysland krøllalfahotmail.com

   Slett
  7. Har sendt deg en mail jeg. "sees" senere. V

   Slett
  8. Har ikke fått mail jeg....... fam.froysland@hotmail.com

   Slett
  9. Har en annen mail også .......

   Slett
  10. Har prøvd å sende mail en gang til. jeg starter kl 22 uansett. så ser vi hva som skjer...

   Slett
  11. Hvis ingenting kommer igjennom kan du kanskje gi meg den andre addressen så skal prøve å sende til den :)

   Slett
 2. Kjære Christina, har tårer i øyene når eg las bloggen din. Skjønner at det er kjempe vannskelig. En ting er det å forklare alt for fremmende men å forklare dette for barna er enda vannskeliger. Det siste oplever eg no kvar dag. Håper at du føler deg snart bedre igjen. Og at vi kan ta reisen vår uten at du får for masse vondt og at kroppen blir for trøtt. Stor Klem til deg! Nancy

  SvarSlett
 3. Anonym, har ikke prøvd Reiki, skal sjekke ut om noen her i nærheten driver med det. Takk for tips

  SvarSlett