onsdag 15. august 2012

Matpakke

Igår var vi i Florø å handlet. Øverst på min handleliste var matpakkeboka I boks
Jeg har kikket gjennom den og funnet mange gode tips. Boka er skrevet av Susanne Kaluza. Susanne prøver å lage flotte matpakker innimellom som hun selv skriver.
Det er ikke en kokebok, men en tipsbok. Lite oppskrifter men hun ønsker å inspirere oss alle matpakkelagere. Dette er ei bok som jeg kommer til å bruke flittig.
I tillegg har jeg bestillt eggmold fra Casabento og fått mail om at de er alt på vei i posten. Her blir det artige egg fremover også.
Om du synes boka blir for dyr, ja da finner du endel tips på bloggen til Susanne også.

Idag var det husbond som fikk gleden av ei spennende matpakke
 


Flere spennende matpakker skal det nok bli fra denne kanten.

Jeg er så heldig at jeg kjenner Susanne fra "gamle dager" det glade 80 og 90 tallet. (i 6 klasse tror jeg at jeg spiste frokost der nesten hver morgen hele skoleåret. Jeg orket ikke å spise mat tidlig, men fra Familien Kaluza gikk man ikke videre uten å spise mat nei..... Her ble jeg introdusert til ristet brød med honning og gulost med majones. Samt Freddy sine gode gode brød)
Susanne sin mann er vegeterianer og vi har noen venner som også er det(en selvadoptert bror) Jeg er stadig på jakt etter nye oppskrifter og Susanne tipset meg om pai.
Jeg må jo prøve selv, så jeg lagde paibunn slik jeg pleier, forstekte den slik jeg pleier. MEN når den nå var kald, smurte jeg pesto i bunnen(og det skal jeg gjøre oftere), jeg hadde i squash, løk, soltørka tomater, sopp, paprika. I eggeblandingen hadde jeg i en skarp ost fra Danmark, litt jarlsberg og det hele ble toppet med  mozarella. Servert med salat....


Paibunn:
150 gram hvetemel
100 gram smør
1 egg
litt salt

Kjørte sammen i kjøkkenmaskin
Kjevlet den ut og la over i paiformen og prikket bunn med gaffel og stekte ca 10 min ved 200 grader.

Da den var kald smurte jeg pesto over den, hakket grønnskakene og hadde de over.

Eggestand
4 egg
1 dl melk
revet ost

Helte dette over og stekte ved 200 grader i ca 30 min.


3 kommentarer:

  1. Åh den der paien så skikkelig smaskens ut - må prøves!!

    SvarSlett
  2. Nam! Den paien der så nydeilg ut! Så flink du er Christina. Og tusen takk for nydelige ord <3

    SvarSlett
  3. Naaaam! Det høres veldig godt ut! Jeg har aldri laget pai, men skjønner at det er noe jeg må prøve ut :)

    SvarSlett