Sider

mandag 20. august 2012

Designermat? Eller.....

Alle som har lest i bloggen min vet at jeg brenner litt for den nye matpakke boka I boks av Susanne Kaluza.
Denne boka kan være med på å gi deg gode tips til ei mer spennende matpakke, men uff å uff..... Dette liker visstnok ikke alle politikere. Som SV sier det i denne debatten her

"Det er bedre å vise stolthet av den tradisjonelle matpakka enn å bruke tid og krefter på jålete designermatpakker, det er Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV sin mening om den nye trenden.

- Designermatpakker er en del av trenden hvor man viser fram seg selv gjennom barna. Dette føyer seg inn i den tradisjonelle hyllesten av husmorrollen og kommer ikke overraskende, sier hun.

Hammer håper at SV i neste stortingsperiode kan komme i posisjon til å kjempe for at skolematen i framtida blir et offentlig ansvar."

Eh..... tør jeg egentlig minne den godeste Hammer om at de faktisk er i den posisjonen..... De sitter faktisk i regjering og har såvidt meg bekjent gjort det en stund..... Hvor er maten de har lovt? Nei....

Er det egentlig rett av Dagbladet og forskere å kalle det Designermat? Nei mener jeg.
Vil jeg vise meg frem med å sende med barna flotte matpakker? Nei ikke annet enn for barnet selv, mine barn får visstnok designermat til tider, men jeg jeg ønsker barnet mitt gleden å åpne ei flott matpakke, ei sunn matpakke, ei matpakke som gleder øyet å lar de spise opp alt isedet for å få masse hjem igjen.
De har bestandig fått noe ekstra innimellom, men i bloggen tii Susanne har jeg fått tips om å gjøre andre ting for å glede barna mine.

Bildet er hentet fra Dagbladet sin artikkel

Noe av det tar litt lengre tid å gjøre, men igår lagde jeg matpakka samtidig med middagen og har ei som gledet seg til sin matpakke på første skoledag.
Er det virkelig galt å ville glede barna sine?
Er det å vise seg frem om man viser barna at maten kan gjøres morsom?

Mens sv venter på å komme i posisjon å spiser svett brunost(noe ikke sv sine stortingspolitikere gjør, jeg har vært i kantina på stortinget mange ganger å der er det ikke masse matpakker ute går i den kantina med de rimelige prisene)vil jeg bruke litt ekstra tid enten på ettermiddagen eller morgenen å la barna mine få litt flotte matpakker.
  

Hva mener dere om matpakker og utseende? Er det design å bruke litt ekstra tid på barnets matpakke?
 

4 kommentarer:

 1. Helt enig med deg;Christina. De sleipe SV politikerne som for 7 år siden lovet fersk laksemiddag eller kykking til skolemåltidet????!!! I tillegg har de superrimelige flotte smørbrød i kantina si. De surde snart lære seg å tie stille.

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg;Christina. De sleipe SV politikerne som for 7 år siden lovet fersk laksemiddag eller kylling til skolemåltidet????!!! I tillegg har de superrimelige flotte smørbrød i kantina si. De surde snart lære seg å tie stille.

  SvarSlett
 3. Hei Christina, takk for fine ord og et godt innlegg. Jeg er helt enig med SV politikeren i at det beste ville være et sunt, næringsrikt og varmt måltid til alle skolebarn. Mens vi venter på at SV skal oppfylle valgløftet sitt er nå en gang skolematen fortsatt foreldrenes ansvar, og da vil jeg heller bruke 10 minutter på å lage mat som blir spist og gledet seg over enn 5 minutter på mat som går i søpla :-) Mange klemmer fra Susanne

  SvarSlett
 4. Makan...!! Jeg hang meg litt opp i uttalelsen om at den såkalte designermatpakka var for å vise seg frem for andre via ungene og at "Dette føyer seg inn i den tradisjonelle hyllesten av husmorrollen...". Husmorrollen? Det står vel ikke skrevet noe sted at ikke pappa kan gjøre matpakka, hva? Så hvem er det som /egentlig/ setter folk i boks her...? (pun intended)

  SvarSlett