En av disse rettene er fylt kålhode, hver gang jeg spiser det føler jeg at farmor er sammen med meg.
Jeg har skrevet tidligere om hvor vanskelig det er å finne medisterfarse her i vest, men i helgen var vi på Lom og der kjøpte jeg opp det de hadde igjen ferskt ( alt for lite desverre).

Mandags middagen sa seg selv her i huset, fylt kålhode.
En super enkel rett jeg gjerne deler med dere.
Fylt kålhode
( til 4 personer)1 hodekål
1/2 kilo medisterfarse
poterer
vann
2 ss smør
4 ss hvetemel
kraft
sukker
eddik
Dekk bunnen av kjelen med kål, ha kålbalder opp på sidene i kjelen.

Ha i medisterfarsen, dekk toppen med kål.

Dekk til med vann.

Jeg setter på kjelen samtidig som jeg setter på potetene. Når potetene og kålkjelen koker setter jeg ned plata til middels varme.
Når potetene er ferdig er kålhodet ferdig.
Vannet fra kålen skal brukes til sursøt saus.
sursøt saus(slik farmor lagde den)
smelt 2 ss smørha i 4 ss hvetemel
spe med kraft fra kålen.
Kok ca 5 min for å få ut melsmaken
Smak til sausen med sukker og eddik
God apetitt.

Hvilken rett er gjerne din barndom?
Kålrulletter var en del av min barndom i alle fall
SvarSlettGode minner.
Gode minner er godt å ha med
SlettLettvint og sikkert god middag! Jeg skulle gjerne spist mors hjemmelagede fiskekaker igjen, men de får bli et kjært minne.
SvarSlettGod adventstid fra Ingunn
Hjemmelagde fiskekaker er super godt og noe jeg aldri får til
Slett