søndag 13. mai 2012

Empanadas

Jeg er fast leser av bloggen til Susanne Kaluza hun skriver masse flotte, inspirerende og tankevekkende innlegg. Jeg er også venn med henne på Facebook, da Susanne skulle begynne i 1. klasse ble jeg kjent med henne og den flotte familien hennes(Karoline, Freddy og Bente) Jeg var blitt valgt ut til å være fadder for Susanne på skolen. Men hvor kommer så empanadas inn i bildet?
For en kort tid siden etterlyste Susanne en oppskrift på empanadas på Facebook siden sin. Jeg ba henne dele om hun fant en, men jeg fant før henne.


I forrige uke lagde Whenche i TV2 empanadas etter oppskirft fra Alejandro Fuentes(?) Jeg bestemte meg for å teste det ut.

De ble kjempegode, skjønnhetsmessig kan jeg nok jobbe mer men det gjorde ikke noe for smaken. Jeg lagde noen med kun kjøttdeig og noen med kjøttdeig å kokt egg. Alle sammen gikk unna her i huset. Jentene var litt skeptisk, men de så ikke da jeg lagde de og vet fortsatt ikke at det var løkbiter i.
Da jeg sa jeg lagde empanadas kikket de litt skeptisk på meg, men når jeg endret det hele til, jamen det er jo bare pizza mmed deig rundt det hele.
Åja, da kan vi jo spise det var svaret de gav meg

Her er oppskriften
Deig:
10 dl hvetemel, ca
100 g margarin eller smør
4 dl lunket vann
1 ts salt


Smelt margarin eller smør i en gryte.
Ha mel, salt og margarin i en bolle og arbeid godt sammen.
Tilsett mer mel om nødvendig til passe deig.
Del opp deigen i 12-14 deler og kjevle hver til en rund leiv 1- 2 cm tykkelse og 18 cm i diameter.
Legg på kjøttfyll på den ene halvdelen, legg over egg, oliven og ev. rosiner.

Brett deigen som en halvmåne, pensle kantene med litt vann, klem sammen med fingertuppene eller en gaffel.
Legg empanadasene på et stekebrett og pensle med egg.
Stekes midt i varm stekeovn, 225 o grader i 20 -25 min.



Avkjøl på rist .

Fyll:
500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
3-4 løk
3 ss olje
1 ts salt
1 ts tørket oregano eller 2-3 ss frisk hakket oregano
¼ ts cumin
grovmalt pepper
1 ss paprika
3 hardkokte egg
Litt finhakket chili

Finhakk løk og surr den blank i olje.
Tilsett i kjøttdeig/ karbonadedeig, røre stek den til en fast masse.
Tilsett alle krydderne og la blandingen surre i ca 15 min og la den deretter stå til avkjøling. 



































Legg gjerne igjen en liten kommentar



1 kommentar:

  1. Nam! De så helt perfekte ut! Tror denne oppskriften er akkurat slik jeg husket den fra Fjellhagen barnehagen. Tusen takk Christina, nå vet jeg hva vi skal prøve oss på til middag til helgen :-)

    SvarSlett