Sider

tirsdag 5. mars 2013

Når er man voksen

Når er man egentlig voksen?
er det når man er konfirmant? Eller når man er 18 år og har stemmerett? eller er det andre ting vi kan måle etter?

Jeg tror jeg kanskje kan si jeg er voksen nå. Jeg er konfirmert, jeg er over 18, jeg er gift, jeg har barn, hund hus og alt som hører med.

Jeg definerer det slik at jeg ble voksen igår. Igår? hvorfor akkurat i går?
Igår kl 18.oo ble jeg voksen. Da tok jeg mitt første steg over dørterskelen på småstove på samfunnshuset. Jeg ble ifølge Knut Nærum(dere som har leste madonnagåten skjønner hva jeg mener) en ekte storesøster. For første gang i mitt liv var jeg på ett ekte sanitetsmøte.
Jeg har i ett par år vært medlem i Norske kvinners sanitetsforening avd Svelgen. Igår var jeg på mitt første møte......
I mine øyne er man voksen og godt over 50 når man er med i saniteten. Å det var vel ikke helt feil tenkt heller. De andre damene som satt der var langt over min alder, men hyggelig var det og jeg ble tatt godt vare på.
Flere unge burde oppdage saniteten, de sitter ikke å lager fastelavensris hele året. De jobber for veldig masse bra. Det siste de setter fokus på nå er Rød knapp aksjon, en aksjon for å sette vold mot kvinner på dagsorden. De har egen side på Facebook

Flere norske kjendiser har tatt standpunkt, også tidligere nevnte Knut Nærum, sist sett på nytt på nytt


Lurer du på mer om santitetskvinnene? Ta en titt inn på hjemmesiden HER

2 kommentarer:

 1. Fint innlegg! Jeg var medlem i NKS så lenge jeg bodde på Normøre, og de arbeider for mange gode saker. Her er det Helselaget som råder grunnen, og da er det naturlig å være med der. Gjennomsnittsalderen er riktignok høy, men for dem som deltar på møtene er det en viktig sosial arena, og det er mye helse i det!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er viktig med slike sosiale helebringende arenaer som gjør noe bra for lokalsamfunnet.

   Slett