Sider

søndag 10. mars 2013

En rød knapp

Jeg er medlem av Sanitetskvinnene, de har flere ting som engasjerer med, kvinnehelse er en viktig ting. Den nyeste kampanjen som de har hatt fokus på ett par år, men som har toppet seg iår med egen synlig kampanje er Stopp vold mot kvinner. Den 24. januar var det lansering av den synelige biten Rød Knapp aksjonen. Som Herbjørg Wassmo sa under lanseringen:
"Vold og seksuelle overgrep er mer enn statestikk. Det handler om knuste liv og livslange traumer. Derfor er det livsviktig at noen ser problemet og gjør noe med det.

Gver enkelt kan vise at de støtter denne aksjonen med å gå med en rød knapp. Sanitetens knapp er rød som betyr stopp, men rødt er også kjærlighetens farge. Den har 4 hull som skal symbolisere fire områder man vet lite om. Disse områdene er : RETTIGHETER, HJELPETILBUD, FOREBYGGING og FORSKNING.

Har du ingen rød knapp? Det kan lett kjøpes ett sted de selger knapper, eller ta en du allerede har med å farge den rød.
Vis at du støtter en rød knapp aksjonen og vil stoppe vold mot kvinner med å bære en rød knapp, sett den i jakkesalget, i lua, i øret, heng den rundt halsen, håndleddet eller hvor du mener den er synlig også for andre.

Aksjonen har mange ambassadørerer, noen av disse er:
Herbjørg Wassmo
Geir Lippestad
Knut Nærum
Hanne Krogh
Mia Gundersen
Christian Ringnes, han hadde under lanseringen byttet ut knappene i dressen sim med røde knapper, samt en i jakkeslaget.
For å nevne noen av de.

Jeg for min del var på fredagen innom min lokale garnbutikk å handlet inn 10 store røde knapper med 4 hull(og det er fortsatt flere igjen)
Mitt første prosjekt er ett enkelt heklet pannebånd, påsydd to RØDE knapper.


Ønsker du å kljøpe dette eller ett lignende? Ta kontakt med meg. Kan lage i andre farger også.

Dette er heklet underveis men hentet inspirasjon fra BekkiBjarnoll. Det er heklet med nål 4 og garnet er superwash fra sparkjøp.

3 kommentarer:

  1. Godt tiltak! Bra at du deler med oss andre.

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Pannebanda var kjempefine. Eg svært fornøgd med dei du laga til meg:) Irene

    SvarSlett