Sider

mandag 31. mars 2014

Egen designet heklet bukse til bamse

I første klassen til lille frøken minstemor har de en klasse bamse. Årets klassebamse heter Lille Bjørn, en skjønn liten bamse som vandrer fra hjem til hjem.
Fra den ene snørreste nesen til den andre. Hundehjem, kattehjem , takk og lov er ikke min førsteklassing allergiker.

Forrige helg var jenta super lykkelig mens mor er litt mer avholden til denne bakteribomben som stadig er på flyttefot.
Jepp jeg er ikke super glad for denne bamse karen som kommer hjen noen ganger hvert skoleår fra første til 4 klasse..... Det må jo uten tvil være en av de største bakteribombene som finnes. Hjelper lite å vaske seg med antibac og ta Hansen nys i armhulen, når denne søte lille bjørnen skal ligge tett i senga med den lille håpefulle.
Min lille håpefulle er full av hostebomber og rennende nese konstant. Koser og nyser i bamsen, tar han med på skolen på mandag hvor han blir liggende å hvile til neste fredag. Han hviler sikkert med 40 i feber, snørr og kjøla, oppkast og alt av herligheter til han drar videre. Gir og får nye herlige bassilusker.

EGENTLIG skal visst barna ha han med seg i helga, de skal skrive i boka om hva de har gjort sammen med lille Bjørn.
Dette vel å merke om man husker det. Første gangen iår glemte vi hele bomben hjemme hver gang vi gikk ut. Men det gjorde ikke frøkna denne gangen. Det var forestilling i Ytre Bremanger og jeg følte meg så lur som måtte gå rundt med denne bamsen tittende opp av veska til stadighet.... jaja, hva gjør man ikke for sine barn.

Bakteribomben LilleBjørn med splitter ny bukse
Min 7 åring kom hvertfall jublende hjem, slang fra seg bamsen fredag og erklærte det er synd på lilleBjørn, jeg har sagt du hekler i bukse til han jeg mamma. Den må være ferdig på mandag morgen.

Hva gjør man da? I lilleBjørn størrelse fant jeg ikke rett oppskrift, godt jeg har vært ute en vinterdag før og heklet bukser til Barbie, da er hvertfall forståelsen der for hvordan jeg skal gjøre det.
Søndag var første fridag den helgen og jeg fant ett garn med bomull sport fra sparkjøp, ei passende heklenål ble funnet frem og tankene satt igang.
Bukse ble det til bamsen, med lommer og snor og hull til halen. Om det var av lykke for at bakteriebomben forlot oss eller hva vet jeg ikke med far i huset gav bort en pin fra kommunen til LilleBjørn, å ja vi husket å skrive i boka
Plass til halen måtte han ha.


Hva snes du om en slik klassebamse, er det bare kos eller er det en bakteribombe også?

4 kommentarer:

 1. Jeg hadde klassebamse til mine elever, og jeg har bare positive erfaringer med det. Bakteriebombetanken falt meg ikke inn, men alle gledesstundene husker jeg godt. Bamsen ble etterhvert ganske bereist, og han var med på mye spennende der han kom. Fornyelse på klesfronten ble det også av og til. Lekker bukse du har hekla! Du får nok stor stjerne nå!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så morsomt lesestoff, jeg lo litt for meg selv og tenkte på at på 70-tallet da jeg hadde mine håpefulle på skolen var det heldigvis ikke noen bamses som ble med ungene hjem fulle av bakterier. Jeg hadde sikkert gjort med den som jeg gjorde iblandt med bamsene til ungene. Sendt den i vaskemaskina og hengt den opp etter ørene, til ungenes store fortvilelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke vasket lillebjørn men er fristet neste gang. Ungene sine vasker jeg til tider under barnas store tvil

   Slett