Sider

fredag 31. mai 2013

Endelig en skikkelig 17. mai

Av frykt for å bli uglesett nå, kommer årets 17. mai innlegg. De som har fulgt meg en stund vet jeg synes at 17. mai her i Svelgen er stusselig.... I år falt 17. mai sammen med pinse og vi skulle vise barna hvordan en by 17. mai kunne være. Med på lasset var også Nancy, Johannes og barna.

Dagen startet vi med speidergudstjeneste i Strømsø kirke en flott gudstjeneste og klumpen i halsen var ganske stor.... å ja under Ja vi elsker og spediderbønn ja, da kom det en tåre eller to. Det ble en start med masse klemmer og takk for sist. Ganske raskt skjønte jeg at dette savner jeg og gleden over å treffe så mange kjente.
Vi sendte de to eldste jentene sammen med onkel Audun de skulle få gå i speidertoget. Familie var orientert om dette så på ulike steder stod det noen som ropte på frøkna. Fra start til slutt.
Etter avleveringen gikk vi andre over på Bragernes for å finne plass. Der møtte vi Farmor, Tante Ela og Onkel Tom.... å jammen møte vi ikke Bestemor og Bestefar og Eirik også. (for ikke å nevne alle de andre )

Godt med onkel kos uten å ha sett hverandre på flere månder
Med tusner som så på toget og maaaaaaaaange som gikk i toget. Ja tro det eller ei, i Drammen har de en fin kultur, der går skolebarna i felles tog i sentrum(og alle kommer til sentrum å går) alle som ikke er skoleelever de STÅR å SER på. De får nemlig gå i borgertog i hver sin bydel senere på dagen.
Singe syntes det var tryg og godt med nakken til Onkel å fikk se det hele derfra. Størst var vel gleden da politimannen på motorsykkel vinket og hilste.

Politiet smilte og hilste på alle barna


De store var rimelig slitne etter en times gang men helt i ekstase over alle folka, alle som sang nasjonalsangen før de gikk, salutten som runget over byen kl 10. Å alle skolene med så mange elever, da Bragernes skole kom ble det sagt foran meg "Er alt det EN skole", jepp.... eller da Fjell skole kom. Sjekk der a..... 4 a, 4 b, 4 c OG 4 d.....
Der komer korpeset sa barna, ja ett av de svarte vi. Drammens jern musikk korps i nye uniformer


Etter toget gjorde vi noe jeg aldri har gjort før, var på ett fullstappet torg med tale for dagen, flere sanger med Odd Gusrud som forsanger. Det var Drammenssangen, Norge i rødt hvitt og blått for å nevne noe. I tillegg ett ukjent antall boder med is, snop, mat osv. (og der er det fordel i Svelgen, mye mindre folk og mye mindre å bruke penger på)

Min favoritt har i mange år vært Strømsgodset musikkorps. De er rå til å såille og drille. De hadde oppvisning rett foran oss

Tante Ela og onkel Tom tok med de to minste hjem mens vi store skulle se russetoget( og prate med enda flere kjente)
Russetoget var elendig som vanlig, men unga var i ekstase over disse(for det meste) fulle gale folka som delte ut russekort og vi måtte forklare den ene vitsen etter den andre og ikke alt egner seg på trykk og hvertfall ikke for sarte barneører.

opptelling av russekort


Åskollen skole, å se alle som SER på
Dagen avsluttet vi med pølsefest hos farmor, bløtkake, hjemmelaget is, gele, leker for de store i Lund
Det vi kan konkludere med er: Stemningen var høy og det var skikkelig fest hele dagen.

Neste år skal vi starte med blanke ark å lage vår helt egen tradisjon for barnaspeidertoget

Næ..... to slitne svelgarar
1 kommentar:

  1. Herlig innlegg om en vellykket 17. mai :) :)

    Så nyydelig heklet duk du også har laget (i mine yndlingsfarver)

    Sommervarm klem fra nord, hvor sola skinner 24 timer i døgnet i disse dager :)

    SvarSlett