Sider

tirsdag 14. mai 2013

Campingtur

Vi har ei gammel campingvogn, den er så gammel at den til neste år er vetran vogn. Men alderen på vogna har da slett ikke noe å si, den frakter oss dit vi vil og vi har god plass inne i den.

Kristi Himmelfartsdag hektet vi vogna bak på bilen vår å vendte nesene våre mot Fjærland.
Fjærland er ei lita bygd i Sogndal kommune. Det Fjærland vel er mest kjent for nå er bokbyen sin. Vi kjører alltid forbi Fjærland når vi skal på Østlandet, merk alltid FORBI, denne gangen ville vi overnatte her, vi ville se Bokbyen, vi ville besøke bremuseet, kjøre inn til Sogndal, Kaupanger, lekeland, Heibergske samlinger, Bøyabreen.

Torsdag ankom vi Bøyum camping med et fabelaktig vertsskap, selve plassen var ikke stor, servicebygget og kiosken var helt greit, men det betyr ikke masse for oss at det er stor plass og masse aktiviteter, det er jo ikke derfor vi drar til ett sted.

Bøyum ligger rett vid siden av Fjærland Bremuseum, som er ett muesum verdt ett besøk. Her er det masse å teste ut, ta å føle på og lærerikt for både voksne og barn.
Utsikt fra campingen

Landskapet rundt campingplassen er utrolig flott høye fjell, isbreer, nysnø, fjord, alt som er typisk for vestlandet.

I bok byen er det masse selvplukk alle finner sikkert noe de liker å leseSkjera? Espen forklarer om breene rundt oss, Sigrid og Balder følger med

 Ett besøk til Bøyabreen ca 4 km fra campingplassen er obligatorisk. Idag kommer man ikke inntil breen, men ganske nært alikevel. Det er mulig å gå på breen men da med fører som man finner inne i Fjærland.
Bøyabreen3 kommentarer:

 1. Koselig med campingtur og flott i Fjærland! Det er kjekt å komme litt ut på tur om våren.

  Ønsker deg en fin 17. mai og god pinse!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så koselig med campingtur!
  Det så helt topp ut. :-)

  SvarSlett