Sider

onsdag 29. mai 2013

Endelig åpent

Her i Bremanger har vi ett hovedbibliotek, som ligger i Svelgen, filialen ligger på Hauge. Hovedfilialen lå på rådhuset midt i sentrum. Man måtte gjennom en trang gang innerst for å finne det. Inne var det masse vinduer som gav masse lys, det var ett lite lokale som virket trangt og mange bøker så ikke jeg på hvertfall. Men koselig var det der takket være de flotte snille flinke damene der, Randi og Berit gjør en super jobb og de finner alltid det jeg vil lese uten at jeg vet det selv engang.

Rett før jul ble biblioteket i Svelgen stengt, bøker skulle kastes og bøker og folk og fe skulle flytte. Nye lokaler skulle pusses opp på hotellet, vegg i vegg med det som skulle bli den nye kafeen. Vi hamstret inn kasse på kasse med bøker, filmer, spill og musikk. Dette skulle vel holde trodde vi..... men neida. Her i huset er det nok av lesehester og det ble fort lest ut. midt i januar begynte vi forfra igjen i bunken. I mellomtiden begynte vi å vente å vente åvente..... Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves....

Endelig er døra åpen og vi kan komme inn


I mellomtiden ble vi hjemme holdt oppdatert av kultursjefen(ja han har forresten postkasse sammen med oss) vi fikk over kaffekoppen etter middag først se tegningene, deretter kom det planer, fargevalg, heisvalg, hyllepriser, ipad eller laptop eller begge deler. Å nå kan vi alt om rullearkiv her i heimen.
Igår 28. mai var ventetiden endelig slutt....Den offisielle åpningen stod for døren
(dog uten heis, men den kommer).
Selve åpningen var jeg ikke på, men han jeg deler postkasse med(kultursjefen) var tilstede. Sammen med resten av kulturkontoret, ordfører, representanter for fylkesbiblioteket i Førde, og de viktigste må ikke glemmes Randi og Berit.
Det var bestillt kvit dame( dere på østlandet som ikke vet det på vanlig norsk kalles det marsipankake)
Bildet er hentet fra sidene til Svelgen Hotell på Facebook


kaken ble servert i kafedelen, for her er det glimrende tingen..... Mellom kafe og bibliotek er det skyvedør, man kan lese blader, bøker etc OG sitte i kafeen så lenge det er felles åpent.


Signemora og jeg kom oss ned i løpet av dagen, vi fikk kake, brus og kaffe.

Ett løpebilde. Er det kvit dame eller bøker som lokker den unge damen?

Det var bøkene! Det var jo både sylte og marsipan på kaken jo.....
 Forventningene mine ble innfridd. Det er lyst. Det er stort. Det er flott og god plass mellom hyllene.

 

 Damene våre er like blide, like hjelpsomme, like trivlige og de har blitt belønnet med en super arbeidsplass.
Ved inngangspartiet er skranken og kontoret.

I kjelleren er det før omtalte rullearkivet, der er det ungdomsavdeling med egen sofa.


ungdomsavdeling og en ekstra barnekrok i kjelleren

 I hovedetasjen er det egen barnekrok med bøker, leker og alt man trenger. Det er masse sitteplasser, lyst og trivelig og det er blitt både ipad og laptop plass.

Her blir det godt å sitte å lese eller kikke på ipaden

Å vi, vi dro hjem mette av kvit dame, brus og kaffi. Med to store poser med bøker.

Gratulerer med nytt bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar