torsdag 4. april 2013

Pasta med pære og valnøtt saus

Vår grønner hverdag fortsetter. Nesten hver uke klarer vi å få til en kjøttfri dag.
Igår var dagen kommet for å teste ut spaghetti med pære og valnøtt saus. Spaghettien ble kokt og sausen laget.

Du trenger til sausen
2 små pærer skrelt og skivet. Jeg brukte hermetiske pærer å det gikk veldig bra.
1,5 dl grønnsakbuljong
6 ss tørr hvitvin(eller eplejuice)
2 ss smør
1 ts olivenolje
1 rødløk skåret i fire og skivet
1 fedd knust hvitløk
50 gram valnøtter
2 ss hakket oregano
1 ts sitronjuice
75 gram ost med smak, jeg brukte brie

Ha buljong og vin og pærer i gryte, la dette trekke på svak varme i 10 min. Sett laken og pærene til side.
Smelt smør og fres løk og hvitløk i 2 min. Ha i valnøtter, oregano og sitron rør om, tilsett  pærene sammen med 4 ss av laken. Ha i ost å la koke i 1-2 min.
Smak til med salt og pepper.

Selvfølgelig trenger du pasta av ett eller annet slag. Hadde vi vært to ville jeg hatt sausen over pastaen, men de søte små i huset har en innebygd skepsis til alt fremmed. Dermed spiste de pasta med ketchup mens vi hadde med saus.



2 kommentarer:

  1. Dette så herlig ut! God ide med kjøttfri dag :)

    Ønsker deg og dine en strålende lørdag

    Klem, Lene Sofie

    SvarSlett