Sider

torsdag 14. februar 2013

Grove vafler

Vafler er veldig veldig godt. Men de tradisjonelle vaflene våre er jo ikke det sunneste, ei heller er det som er best i matpakka kanskje.
Susanne Kaluza har i boka si, I boks en flott oppskrift på grove vafler, om man i tillegg har litt havregryn i blir det fortsatt godt. Det var Tante Jorun som først serverte oss grove vafler og jentene spiser masse vafler når de er på besøk. Tante Jorun har nemlig verdens beste vafler.


Med Susanne sin oppskrift, nytt dobbelt vaffeljern, som var julegave, går vaflene unna her i huset også. Vi lager fortsatt gode søte vafler vi koser oss med, men med jevne mellomrom lager vi Susannes grove vafler. Det er super kveldsmat, med bare rugmel gjerne grovt, med smør og brunost. Da legger alle seg supermette.
Det fine er at de er gode neste dag med annet pålegg på og jentene vil gjerne ha matvafler i nista si.
Restene går i fryseren, 4 i hver pakke og plutselig har man noe godt til niste en annen dag også.Takk til Tante Jorun som aller først serverte oss grove vafler og takk til Susanne som har kommet ut med en super bok. Har du den ikke? Oppsøk en bokhandel nær deg. Vil du lese mer om supre hverdagstips er bloggen til Susanne toppers

4 kommentarer:

 1. Så koselig at du la igjen en liten notis hos meg, så fant jeg deg. Alltid hyggelig å finne nye blogger. =) Supersøt heklalue du har laga under her da. =)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fine ord og for link Christina! Er så glad boka mi kunne inspirere dere :-)

  SvarSlett
 3. Oi, nå fikk jeg også lyst på! :-D

  Erstatter du bare det fine melet med grovere??

  Ønsker deg en fiiin helg!

  Stor klem fra Torunn/ITH. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg fjerner alt det fine melet og bruker kun grovt

   Slett