Sider

onsdag 26. januar 2011

Hverdagen

Svusj... så var den uka gått og hva har jeg egentlig gjort i denne uka? Hmm..... jo, jeg bruker fortsatt masse tid på å hente krefter og å få kroppen til å spille litt på lag med meg, selv om det holder hardt noen ganger.... Men det jeg merker er jo at det er anelse mer energii skrotten, men det er laaaaaaaang vei frem altså.... Jeg må fortsatt vurdere og prioritere hva jeg skal bruke tida mi på og hvor lenge jeg klarer av hver runde.

Siden jeg så smått, eller ganske så masse har gått over til lavkarbo kosthold driver jeg stadig å prøver ut nye oppskrifter, særlig jakten på det gode brødet.... Men det tror jeg ikke finnes der ute i lavkarbo verden, ikke som jeg har funnet. Kan spise knekkebrødene, de var ganske greie å spise. Ellers blir det Fedon brødet fra Rema. Det har lite karber, og med ei skive om dagen burde det være greit nok tenker jeg....
Det jeg derimot merker er at jeg ikke egentlig er noe sulten for tida.... Det kan gå lang lang tid før jeg blir sulten. Jeg håper jo at dette skal ha effekt på min dagelige energi, på mitt kolesterol.

I helga var jeg alene med jentene på søndag. Noe som var både gøy å slitsomt. En lang stund gikk det veldig bra, vi malte, vi så film, laga mat, helt til boblen sprakk og vi var vel ganske nært tredje verdenskrig en liten stund her i heimen tror jeg.... Signe hadde årets kommentar. Vi så på Harry Potter og Sigrid sa hun kunne tenke seg en usynlighetskappe. Hvorpå Signe svarer, det er jo ikke noe problem, det er bare å gå inn på nette å bestille det.

Dette synet møtte oss i det vi kom ut av Magnhildskartunellen

Idag måtte husbond og jeg inn til Florø en tur. Espen har i en uke nå gått med ett krater i munnen, sånn går det når plombene detter ut..... Men nå er det rettet på.... Heldigvis. Igår oppdaget jeg at min store store helt her i hjemmet, tørketrommelen, ikke virket som den skulle, uff å uff. Espen fikk åpnet den å reima var røket tvers over. Vi fikk vært inne hos Vest elektro og bestillt ny, så om noen dager er den vel i orden igjen.
For engangs skyld fikk jeg gått rundt å kikket, prøvd litt klær og nyte en kopp kaffe på kafe uten barn.
Men jeg betaler jo prisen for det i kveld, kroppen er ikke bestevenn med meg lengre, ryggen truer med generalstreik og noen drar igjen øyelokkene mine og all krafta som var er vel nå igjen i Florø ett eller annet sted.
Men jeg håper jo at den samarbeider mer i morgen, da skal kulturskulen ha konsert i landskapet på skulen og SESAM har møte på Keipenstova, jeg må bare orke det. Trenger å komme meg ut å treffe andre voksne mennesker til tider, få litt input i hverdagen.

tirsdag 18. januar 2011

Nye kort

De siste dagene har det gått i å bli ferdig med kort.... Flere fødsels og dåpskort. Kortene har jeg laget for Sweet Lilly, etterhvert vil disse bli lagt ut for salg i butikken der(pakka dit går herfra idag/ettermiddag) må bare få somlet meg på posten først.


lørdag 15. januar 2011

Hjemmelaget Ketchup



 På fredag prøvde jeg å lage min egen ketchup, med veldig lite karbohydrater, og uten normalt sukker.

1 boks flådde tomater

1/2 hakket gul løk

2 fedd hvitløk

3 ss rapsolje

0,5 ts chilipulver

0,5 ts paprikapulver

1 knivsodd kanel

1 knivsodd allehånde

1 knivsodd hvit pepper

litt spisskum

1 ss tomatpuré

2 toppede ss splenda

3 ss eplecidereddik/rødvinseddik/balsamico


________________________________________________________________________________

Kjør tomatene glatte i en blender.

Hakk løken og stek den gyllen i olje i en kjele. Ha i hvitløk og krydder og stek i et minutt til.

Ha tomatene, tomatpureen, splenda, og eddik i kjelen sammen med løken.

La det putre i 50-60 minutter til ketchupen tykner. Rør av og til. Mot slutten bør du røre mer i kjelen slik at ketchupen ikke svir seg.
  kjør alt i blenderen igjen. Kjøl av og hell på passende flasker.

Rist flasken før bruk!

onsdag 12. januar 2011

Vintage utfordring 14

Det er en utfordringsblogg som bare har vintage som tema, i deres utfordring nr 14 skulle man løse en skisse, bloggen finnes her

Min løsning er slik av skissen:


Jeg har brukt:
Bazill kartong og mønsterarkene er fra: Kaiser Craft, My minds eye og panduro. Tekststempelet er fra Kreativ Hobby. Bak bildet er det en papirpose som jeg fikk i en butikk i Praha. Bildet er fra Minnehjørnet. Hydrageneaen er fra Prima mens alle rosene er fra iamroses. Blonden er en gave så den vet jeg ikke hvor er fra.

tirsdag 11. januar 2011

Lav karbo pizza

Så er det val ganske offisiellt, jeg skal vel prøve meg på lavkarbo kosthold siden det skal kunne hjelpe meg med både fibromyalgi og høyt kolesterol. Hvordan jeg skal spise er jeg ikke enda helt sikker på, men i februar har jeg fått time på Hexeberg klinikken i sandvika.

Men uansett, her hjemme er vi veldig glad i pizza så jeg har startet jakten på en god pizza som kan tilfredsstille ett lavkarbo kosthold..... Idag kom jeg over en oppskirft som fikk mye skryt, oppskirften fikk jeg her, men du som leser kan få den her hos meg....

Du trenger

6 egg
1 boks cottage cheese
150 gram revet ost
fyll til pizzaen din.....



Cottage cheesen kjøres til en jevn masse med stavmikser eller maskin med kniv. Ha i eggene og kjør dette sammen. Tilslutt rører du lett inn den revne osten.


Hell røra i ei langpanne


og forstek i ovenen ved 200 grader i ca 20 min.(jeg mener den kunne stekes i ca 25-30, men det kommer an på hva du liker)
Ta ut og la den avkjøles litt før du har på fyllet. Stek videre i ca 10 min eller til osten har fått den fargen du vil ha på den.


Jeg lagde sausen selv med tomatpure, olje, balsamico, olje, hvitløk, salt, pepper, frisk basilikum(bruk den sausen du pleier å bruke)
Av fyll hadde jeg på kjøttdeig, løk, squash, paprika og revet ost på toppen. Krydre det slik du vil.





Server den gjerne med salat ved siden av.... Her i huset slo den godt an og husbond spiste godt og likte dette.

Kort o Mania, utfordring 31

Hos Kort o Mania har de en utfordring på gang og denne gangen ville de se bruk av metall eller Charms.

Jeg har på dette kortet brukt blå bazill, reste ark, mønster ark fra Kaiser Craft. tekst stempele er fra North Star stamp, bildet er skrevet ut fra nettet og charmsen er fra kuttut

mandag 10. januar 2011

Nytt kort og tøfler

På fredag var Sigrid hjemme med feber, hun var slett ikke sprek, hun lå på sofaen og sov i flere timer.... Mens hun hvilte øyelokkene fikk jeg scrappet ett nyfødt kort.

Her har jeg brukt rosabazill kort, ellers er det brukt resteark og derfor aner jeg ikke produsenten på dette. Bildet er fra minnehjørnet, swirlen er prima swirl, tekststempelet er fra Kreativ hobby. Blomstene lå i min julekalender fra lilcaco, båndet er en gave jeg fikk før jul.

Igår, søndag fikk vi besøk av familien Van Dijken. De har vært i Nederland i jula og hadde med masse gaver til oss. Nå kan vi nyte ekte nøkkelost, gouda ost fra Nederland, strupfwafel, julekjeks, sjokostrøpålegg til å ha på skiva, vi fikk smake nederlandske pølser og sist men ikke minst, hele familien fikk ekstremt varme tøfler, og de var skikkelig kule tresko look a like.....

seconds of a year, 9 januar

fredag 7. januar 2011

Endelig i scrappe modus.

Endelig har jeg fått scrappet litt igjen, det var godt å få satt seg å gjort det.
Dette året har jeg som mål å få ferdig ett slektsalbum, med de bildene jeg har av mine forfedre. Kan bli spennende,
Her er det første av min oldemor Hanna Andrea.

Til denne Loen ble jeg inspirert av Daniel 



Jeg har brukt:
Brun bazill og mønsterark fra 7 gypsies,jenni bowlin, il papiro og panduo.
Jeg har brukt cobber fra stickles og sølv glitterlim fra euopris. Klokka som er klippet ut er fra ett ark fra il papiro.


Jentedåpskort:
Hvit bazill. Dekorarkene er først ett panel i rosa bazill. Mønsterarkene er fra nille og american crafts. Stempelet med dåpsbarnet og moren er fra North Star stamp. Teksten er fra Kreativ Hobby. Korset er fra kuttut, perlene fra storyteller. Blomstene er en gave.




Guttekort:
Hvit bazill og mønsterark er fra panduro.
Stempelet er fra North Star stamp og teksten er fra KreativHobby. Charms er fra kuttut og rosene er fra iamroses.





onsdag 5. januar 2011

Moralen er......

Så er vi kommet 5 dager inn i det nye året, og vi har alt rukket å lære noe, vi har hatt snø, regn og såpeglatte veier..... Dette blir nok ett spennende år vil jeg tro.

Lært ja, 2. januar var litt slite etter en lang og strevsom juleferie som deler av familien hadde tilbragt på dossen(flere detaljer skal jeg spare dere for). Sliten ble vi også av å være storbyfolk med ett kinobesøk. For Signe var det aller første gang på kino og såg en hel film. Konsentrasjonen var vel heller litt opp og ned tenker jeg, men vi fikk alle sett filmen. Megahjerne i 3D. Så ut som de glupingene med store svarte nerdebriller hele gjengen og latteren satt løst hos alle sammen. Men ja, det var jo hjemreisen og den store hjemkomsten vi skulle snakke om... Og hva moralen med det hele er, for moral, det er det her.
Jeg har nå to valg 1: Skrive detaljert om hele den 8 timer lange bilturen med to barn i baksetet eller jeg kan
2: Hoppe rett til heimen og vi låser oss inn....
For de som vil ha lang versjon, slutt å les nå for da vil ikke resten av innlegget gi deg noe, for dere som vil ha alternativ 2, fortsett å les.....
Vi stabler oss stive og støle ut av bilen, klokka er blitt 1945 og leggetid for slite barn, MEN først skal de få seg en god varm dusj mens vi tømmer bilen for alskens rariteter.....
Jenta blir kledd av og far åpner krana for å få varmt vann i dusjen......trodde han.... plip plipp plipp....så var det tomt for vann....HURRA, frosset vann etter ferie det er bare så digg altså.... eller kanskje ikke. En unge som naken sitter på do å hyler, en mann som freser ned på jobb med en 25liters dunke som skal fylles med vann, møkkete klær som trengs å vaskes, knusktørre blomster. Dette var toppers for oss alle. Ungen roet seg heldigvis og sovnet før hun traff puta. Du skjønner barnet er trøtt når hun sier, du kan sikkert gå ut nå.... Før historien er ferdig, før sangen er tenkt å skulle synges... En kjenner da sin besøkelsestid og forlater rommet ganske raskt da.
Vannet var frosset, men vi var ikke frosne det var jo varmt i huset må vite. Nigardsøy fikk en telefon grytidlig mandag morgen og ikke mange timene etter kunne kunne jeg tappe vann i kranene og få livet med vann igang igjen. Moralen i det hele her...... Ikke dra på ferie på vinteren....


Jeg har fortsatt mitt bildeprosjekt og her kommer det flere bilder
4. januar

3.januar                                                                                                                                  

mandag 3. januar 2011

Seconds of a year, 2011

Inspirert av en meget dyktig fotograf Torgrim Halvari, vil jeg i 2011 ha mitt eget lille fotoprosjekt, seconds of a year.
Torgrim tok ifjor ett bilde hver dag han la ut på facebooksida si, jeg vil prøve å få til dette iår. Noen bilder vil være gjennomtenkte, andre vil være virkelig øyeblikksbilder, noen vil være redigerte, noen vil ikke det. Men her er de to første bildene
1.januar
2.januar