lørdag 15. januar 2011

Hjemmelaget Ketchup



 På fredag prøvde jeg å lage min egen ketchup, med veldig lite karbohydrater, og uten normalt sukker.

1 boks flådde tomater

1/2 hakket gul løk

2 fedd hvitløk

3 ss rapsolje

0,5 ts chilipulver

0,5 ts paprikapulver

1 knivsodd kanel

1 knivsodd allehånde

1 knivsodd hvit pepper

litt spisskum

1 ss tomatpuré

2 toppede ss splenda

3 ss eplecidereddik/rødvinseddik/balsamico


________________________________________________________________________________

Kjør tomatene glatte i en blender.

Hakk løken og stek den gyllen i olje i en kjele. Ha i hvitløk og krydder og stek i et minutt til.

Ha tomatene, tomatpureen, splenda, og eddik i kjelen sammen med løken.

La det putre i 50-60 minutter til ketchupen tykner. Rør av og til. Mot slutten bør du røre mer i kjelen slik at ketchupen ikke svir seg.
  kjør alt i blenderen igjen. Kjøl av og hell på passende flasker.

Rist flasken før bruk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar