Sider

lørdag 31. januar 2009

Vår følelse



Her hos oss er det for tida full vår, krokusen står godt opp av jorda
,

syrinen spirer

og idag har det vært sol og 10 varmegrader.

snøklokker

Vi kosa oss på handletur i Florø.

Utenfor Amfi senteret

Jentene fikk en sjokolade hver, Signe slukte sin, mens Sigrid spiste ei fiskekake. På vei hjem åpnet Sigrid sin og gav halve sjokoladen til lillesøster, gjett hvem som fikk skryt av foreldrene sine da....
Det var helt nydelig vær og kamera var med.
I ettermiddag skulle Sigrid til bursdag hos Amalie,

mens vi fikk ei stor Amalie og Charlotte på besøk for å passe Signe, vi skulle på kino, på voksenfilm for første gang på over to år... Svelgen satte opp Max Manus på samfunsshuset og det ble solgt 153 billetter. Han som styrte det hele lurte på hvorfor Espen som kultursjef skulle løse billet, vi måtte jo gå gratis mente han, men vi betalt vi, noen av inntektene går jo til samfunnshuset også, men siden vi betalte fikk vi med gratis brus og snop... Litt frynsegoder er godt å ta med.
Det var en høy grå hår faktor og flere av kara var godt beveget da filmen var ferdig. Flere husket nok godt måløy raidet og fly med bomber over Svelgen. Jeg har aldri sett blinde på kino før, men idag var Melchior der....

Jeg har også fått scrappet litt, to kort som jeg legger ut her nå.


Og ja, en hilsen til pappaen min som nå er pensjonist. I uka som kommer koser han seg på hytta med å måke snø....

tirsdag 27. januar 2009

Kokke Sigrid

I Helga ble Sigrid lært opp på kjøkkenet. Hun lagde sjokoladepudding fra bunn av og var rimelig stolt.
Hun leste i oppskriften, målte og gjorde alt. Jeg helte den over i forma. Den ble innmari god.
Vi så også at krokusen er i ferd med å komme opp av jorda og ei rose har tatt feil av årstida.



Vi måler og måler

Den stolte kokk:



Resultatet

Utenfor allfarvei

Da jeg leste på svelgen.no igår skjønte jeg at jeg ikke bor i en by lenger. Denne oppfordringa kunne vi nå lese

Politiet oppmodar folk i Svelgen om å låse bilar og hus 26.01.2009

Politibetjent Johnny Jansen på Lensmannskontoret oppmodar folk i Svelgen om å låse bilane sine. - Vi har fått fleire meldingar om at folk har teke seg inn i ulåste bilar for å stjele pengar. Det har vore alt frå småpengar til fleire hundre kroner. Forholda er ikkje melde, og vil truleg heller ikkje bli det, men det har likevel slikt omfang at vi ser det som rett å komme med denne oppmodinga, seier Jansen til svelgen.no.

- Folk flest er vande med at det er stille og fredeleg og mange forlet både hus og bil ulåst i Svelgen. Vi har hatt nokre tilfeller der også tomme og ulåste hus har blitt oppsøkt av uvedkommande den seinare tid, og ber difor folk passe på, seier Jansen.



Ja det skulle vært i Drammen hvor man gikk ut og måtte be folk låse biler og hus når man forlater de...

søndag 25. januar 2009

Fotoutfordring

Jeg fikk denne utfordringa av unnis.
Ta den 6 mappen med bilder og det 6 bilde i mappa. Skriv litt om det og utfordre 6 nye venner til det samme.

Mitt bilder er tatt i fjor høst. Det er usikt mot Keipen, en av fjelltoppene våre, og vi ser den fra huset vårt. Bildet er tatt mens jeg er på vei til sentrum.



Jeg utfordrer:
www.minescrapperier.blogspot.com
http://mereteskreaksjoner.blogspot.com/
http://solbomstsblogg.blogspot.com/
http://hjemmkos.blogspot.com/
http://minlilleverden-bente.blogspot.com/
http://sommerfuglerfranorge.blogspot.com/

lørdag 24. januar 2009

Kongens fortjentestemedalje

Tida går innmari fort og plutselig er det mange dager siden jeg har skrevet, selv om jeg har prøvd opptil flere gnager. Men så fort jeg setter meg til dataen, så er det noen som henger i armen min, og det er ikke Espen for å si det slik.

Men igår fikk jeg da vært litt på dataen, så lenge at jeg fikk laget program til pilates timen på tirsdag, det blir noen gamle øvelser og noe nytt.
Igår kveld stekte Espen vafler og begge unga var som utsultet, de hev seg over det spiselige, så ivrig var Sigrid at vi med ett nødskrik unngikk ett helt glass med syltetøy utover teppet, men det gikk bra, selv om vi begge nok var store katastrofetenkere der og da.

Idag fikk vi handlet litt mat og "nop" som Signe sier det. Etter handlinga fant vi veien til idrettshallen. Der skulle det være inc cup i friidrett for barn og unge, men det viktigste av alt var Ingvald Ytrehus. Han skulle tildeles kongens fortjenestemedalje i sølv for lang og tro innsats. I 40 år, ja dere leste reikitg, Førti år, har han drevet med friidrett i Svelgne og han har for det meste vært trener og som han selv sa, det har blitt noen timer dugnad. Det var en flott markering hvor han ble tuildelt medaljen av ordføreren og etterpå var det stor marsipankake før lekene startet.


Ingvald Ytrehus med noen fra friidrettsgruppa

Og med våre ekstremt tålmodige engler senket ikke akkurat freden og roen seg, det ble heller å fare heim då.

Lunsjen idag ble laget i samarbeid med lille frøken Signe, eggehakk med pølser. Med to så gode hjelpere på kjøkkenet trenger vel snart ikke mor og far gjøre mer i den avdelingen



Noen ganger lurer jeg på om jeg har ett lite barn som er litt rød i kantene... Nå i kveld har hun bare løpt rundt å sagt"Kamerater". Det tok litt tid før vi skjønte det hele, men da hun hoppet opp og ned ropte vekselvis på kamerater og snop, ja da forstodvi at det var kometkameratene på barnetv, så der sitter de nå, med litt brus, litt snop og kamerater.....

tirsdag 20. januar 2009

Lille Mozart



Dette er en liten test for meg selv og for kamera. Signe fant pling pling og spiller litt på den mens hun synger ved siden av. Hvor lenge dette innlegget blir liggende vet jeg ikke.

mandag 19. januar 2009

Kveldens kreasjoner

Espen holder foredrag i Svelgen i kveld og jeg og Sigrid har laget kort.
I tillegg ble det en teboks til kulturkontoret, er ikke sikker på om jeg er ferdig med den enda da....






søndag 18. januar 2009

Nye muskler

Ikke ante vel jeg at man har så mange og artige muskler på for meg til nå helt ukjente steder i kroppen... Jeg går som om jeg har gjort i buksa, og for guds skyld, ikke få meg til å le, for det gjør vondt, og hvor gjør det vondt? Ikke i de tradisjonelle sit ups musklene, men lengere opp i magen helt opp mot brystet,men det er visstnok bra, det betyr bare at jeg har funnet torsus....
Å ryggen er vond på ett sted jeg aldri har vært vond før, helt øverst i ryggen nederst mellom skulder bladene, der de såkalte vingene går ned i en v når jeg stabiliserer skuldrene... Jepp dette er ikke behagelig, trappa på ferga var mye brattere i ettermiddag enn i formiddag....
Å hva skyldes disse selvforskyldte plagene? For selvforskyldte er de....
Jeg har i helga vært på ilates kurs, ett instruktør kurs og har trena i ti timer i helga, å jeg er helt ødelagt, men artig var det og jeg har lært masse denne helga. Men kroppen min er ikke skapt for så mye trening av ukjente muskler altså, å når jeg er så ille nå.... grøss å gru for morgendagen, er ikke sikker på om jeg klarer å gå... å på tirsdag... ja da er det "normal" pilates trening... Ikke at det frister noe særlig.

Espene og jentene har regjert i heimen og i dag var de på søndagsskulen og Espen har tuilbudt seg å spille piano når de er der....

Det endelige bevis på at jeg har slitt meg gjennom helga.....


I tillegg fikk vi også treningsdvd og fikk kjøpe strikk rimelig. Nå skal jeg nyte en kopp kaffe med godt samvit, og berre slappe av på sofaen.
GHa en fin søndagskveld

fredag 16. januar 2009

Sliten

De siste dagene har ikke formen vært på det aller beste, ikke har jeg vært på pilates eller gjort noen store ting. Jeg jobbet i barnehagen igår og det var ordentlig koselig. Knerten er avd til Signe for de som måtte lure på det.
Idag har jeg stort sett ligget rett ut og smalet krefter til både å gå til sentrum for å ta Sigrid med til legen. Hun skulle fryse bort en vorte på ei tå. Dessuten blir det fullt kjør i helga. Sammen med Bjørg og Lillian skal jeg på pilates kurs i ytre. Regner med jeg er rimelig kjørt når søndag kveld kommer. Blir pilates trening begge dagene fra 10-15.,,,,

Jeg har i kveld orket å være litt oppe og fått laget ett kort, samt malt tre motiver, så da kan jeg snart sende ut en del kort som ikke ble sendt til jul:)

mandag 12. januar 2009

kodeknekking

I dag har jeg ligget mesteparten av tida i senga, guffen i formen så det er nok en forkjølelse på gang, de ringte også fra barnehagen og ba oss hente Sigrid for hun var ikke seg selv, hadde vondt i hodet og ville ikke leke eller noe.
Men hjemme ble hun seg selv igjen.

I barnehagen er de riktig flinke så jeg vil anbefale alle å ta en titt her

Selv har jeg fått laget tre kort idag etter en paracet og mens Sigrid trengte litt hjelp på dataen.







Sigrid har de siste dagene vært veldig opptatt av bokstaver og forrige kvelden klarte hun å dra sammen to og to bokstaver og lese de, så er er noen i ferd med å knekke en kode

søndag 11. januar 2009

Innedag

I dag har det bare regnet hele tida så dagen er blitt brukt inne. Sigrid har sittet litt med ett dataspill vi har lånt på biblioteket, Espen har ryddet i den ene boden og jeg og jentene har bakt boller etter Sigirds kokebok. Boka heter klarer sjløv og er laget av en barnehage i Hornindal.



Sigrid målte opp alt selv og hadde det i bollen, hun smeltet også smøret før hn hadde opp i gjær, noe hun fikk hjelp av Signe til. Helt til slutt hadde vi godt med melkesjokolade oppe i bollene, og det er bare knall godt.




Jentene fikk trille ut sine egne boller og det hadde vi på egne brett, og her er resultatet



Sigrid sine boller er på asjatten, mens Signe sine vel trillede boller ligger på rist til avkjøling.

Fredag var Espen og jentene på barnetrimmen og mens de var borte nøt jeg timen alene med en lang god dusj før jeg hadde en koselig samtale med Mona Beth, fikk skravlet litt var greit det også,.

Du verden hva man finner når man tømmer en bod, vi hadde flere ting som vi ikke har pakket ut siden vi flyttet hit, så det skal bli spennende å se gjennom i morgen når jeg er alene.

tirsdag 6. januar 2009

To av hvert

Endelig har jeg fått scrappet litt igjen....
Det er blitt to Loer og to kort , og jeg er ganske fornøyd med de egentlig







søndag 4. januar 2009

scrapping the music


Scrapping the music er en norsk blogg som er verdt ett besøk, de har blog candyer og den første utfordringa er 7 januar

lørdag 3. januar 2009

Knall og fall

I dag var det blitt litt mildere, men ikke verre enn at mye av snøen fortsatt ligger der den skal, som det den skal.
Vi fikk handlet litt mat, utrolig, men ja det rengtes litt ekstra i huset gitt...
Jentene fikk litt penger av min tante Nelly til jul og de ble brukt på to oransje akebrett hos Dyrstad idag. Og det ble ganske fornøyelig syn....
Sigrid hadde dårlig tid og måtte prøve med engang og hun fikk ett lynkurs i bremsing, og jada dette skjønte hun, sa hun og satte utfor, bokstavelig talt.
Espen var i garasjen og jeg stod i vinduet og så på og plutselig slo jenta ut med arma( som om hun skulle fly) og forsvant ned bak stampen og mor må si hun er glad vi har gjerde..... for der går det rett ned...
Men je var ganske raskt ute og hørte først ikke jenta men så vræøte hun i og da jeg kom frem var hun på vei opp og blodet rant. Jeg så jo ikke så nøye men det kom fra området rundt øyet og det første tanken som slo meg var øyet hennes.... Men da hun kom hlet bort til meg så jeg at det bare var skrammer og tett innpå øyet. Men vi fikk renset det og lagt på is, men hun er blitt ganske hoven og i ferd med å bli god og blå.





Stubben hun traff

Etterpå fikk hun mer opplæring i å bremse og far lagde akebane med skrensekant for henne. Og hva gjør hun ... jo sier å er det sånn jeg bremser, setter igang og flakser med arma da hun får beskjed om å bremse. For å si det slik, hun prøvde to ganger til før hun heller ville hsuke. Det er visstnok meldt bra vær i morgen, så da skal vi gå en tur med brett og prøve de godt ut og sikkert....



Sigrid har også fått ei hylle til på rommet til leker, og vi fikk ryddet godt opp hos henne, kastet noe, lagt noe på loftet og gitt noe til Signe.
Signe på sin side fikk eikekassa som bestefar har laget, så det ble litt ryddigere hos henne også.
Nå sitter Sigrid å spiser selvlaget pizza og ser på tv.

fredag 2. januar 2009

Godt nytt år

Godt nytt år til alle lesere av bloggen.


Vi har kommet oss hjem etter romjulsbesøk på østlandet og fått de siste gjestene ut av huset. Det har vært ei travel, men koselig uke.



Sunnfjordnissen kom i år også



Julepynta jenter


Sigrid fikk forkle


Bade i farget vann er knall

Nyttårsaften var Monica og Terje her, de dro nå i ettermiddag. Første nyttårsdag lavet snøen ned men vi fikk gått en lang og godt tur og badet i stampen, bade stamp som SDigne sa hele dagen.
Første nyttårs dag hadde vi hjorte stek til middag og du verden hjort er innmari godt, men tro det eller ei, vi som bor i en hjortekommune, her er det ikke mulig å få tak i noe kjøtt, menn takk til Berit Kjelkens som gir oss stek i julegave.

Med jentene hjemme i to uker, skal det bli godt med barnehage start igjen på mandag for Sigrid og på onsdag skal begge to bort.
Endelig kan man snart begynne det dagelig livet igjen, jeg fikk staver av Espen til jul, så de skal brukes flittig, sammen med skritt teller fra mamma.
Eneste jeg ikke vil ha tilbake er Sigrid sine tidlige oppvåkninger. I snart to uker nå har hun sovet til både åtte og halv ni på morgenen, og det er deilig, men det er slett ikke like koselig når Signe våkner opp før halv seks....



Engel i sneen