Sider

mandag 16. januar 2017

Kina med Fuzhou som reisemål

Oktober/ november i 2015 var vi Kina, formålet med turen var lillebrors vielse med sin kjære Andrea.

Formålet med vår store reise var lillebrors vielse, her venter brudgommen på at det hele skal starte

Da vi kom hjem fra turen var vi sliten og trøtte og tenkte at nei, Kina er ikke hva jeg kunne tenke meg å reise til igjen, men spør du meg nå, så vil jeg si JA.

Teservering er en kunst i Kina, og ja jeg vil se det igjen, kinesisk te smaker ikke det samme her som i Kina, det har vel med lukter, inttrykk og helheten å gjøre


Ett år etter er jeg ikke like sliten og trøtt, heten og alle menneskene er lengre bak i tid, og jeg kan godt si ja jeg vil tilbake, jeg vil se så mye mer.


Rett ved hotellet vårt gikk byens hovedelv, fantastisk skue

Reiselysten blir ikke mindre når jeg siste uken har redigert flere av bildene fra turen.
Jeg ser steder jeg vil se igjen, steder vi fikk for lite tid til å nyte, av flere grunner.
Det ble for kort tid, vi var for mange. Vi var ett reisefølge på 13 stykker med veldig forskjellige interesser og bakgrunn.

For meg som ikke drikker brus, men vann eller vann med kullsyre, ble det utfordringer å spise ute, ikke alltid jeg fikk vann til maten, helt til jeg forstod at jeg kunne nyte medbrakt når vi spiste ute, da fant jeg vann på den lokale matbutikken,men cola var ikke vanskelig å finne

Jeg vil treffe igjen mennesker jeg knyttet bånd med, som har blitt endel av mitt liv gjennom bror sitt ekteskap. Mennesker som har satt spor med sin væremåte, sin åpenhet og glede, tross språkproblemer er det mennesker jeg har blitt glad i og vil treffe igjen.

Mennesker kan knytte bånd selv om språket ikke er felles. Mennesker som gjør inntrykk med hele seg

Etterhvert som jeg ser gjennom bildene vil jeg nok dele flere av disse med dere.

Denne sykkelen hadde ett fullt kjøkken, plutselig var det ett gatekjøkken som lagde og solgte mat før man syklet videre.


Jeg fikk sett steder i Kina norske ikke har vært( faktisk ikke turister i det hele tatt), jeg fikk derimot ikke sett det Kina vil vise frem, dit "alle" reiser...... Jeg ønsker å se mer av Fuzhou og området rundt, jeg vil se Bejing med Den himmelske fredsplass, jeg vil se terracottakrigerne, jeg vil se mure, markeder, jeg vil se Shanghai..... ja jeg kan si jeg vil tilbake.


Ett vanlig syn i Kina, men så utrolig eksotsik for meg som bor midt i fjell og norske fjorder på Vestlandet. Jeg håper jeg en dag kan få vist min brors svigerfamilie vårt eksotiske område
2 kommentarer:

  1. Flott innlegg, Christina! Artig å lese selv om jeg ikke har noe forhold til Kina. Eldste datter var på skoletur der da hun gikk på folkehøyskole på Karmøy. Jeg ser gjerne mer!

    Ha en fin kveld! Her blir det strikking og håndball.

    Klem

    SvarSlett
  2. Jeg har reist mye i Asia og har vært en tur i Kina. Da var jeg bare i Bejing, og jeg opplevde det som en flott by. Da jeg var der så var jeg med et reiseselskap som hadde ansvaret for oss og hva vi opplevde og opplevelsene var allsidige, da vi var på silkemarkedet, var på en skole og en barnehage, var på et teahus, var på teater og på mere enn det. Så jeg følte at jeg fikk se en del av det som var attraksjoner, men i de andre landene har jeg reist med ryggsekk og føler jeg har kommet livet og folket litt nærmere da. Men, jeg kunne absolutt reist tilbake til Kina, om muligheten byr seg. Del gjerne mer fra turen, jeg liker å inpireres til reise

    SvarSlett