Sider

tirsdag 27. mai 2014

Heklet ugleluer og baby tøfler

Etter lang ventetid fikk vi den gledelig nyheten (i jula) at vi skal få flere medlemmer i vår familie.
Jeg skal bli tante, ikke bare til en, men til to jenter.
Tvillinger som nærmer seg å komme ut å hilse på. Jeg spurte min svigerinne om det var noe hun ville jeg skulle hekle til jentene ( ikke det at noen gleder seg i denne familien, men vi rundt synes tida går så saaaaaaaakte, lurer på hvordan det føles for de vordende foreldre)
ugleluer sa min svigerinne hun hadde sett jeg hadde laget før.

Det som er artig med disse små klærne er tiden det tar. Det går jo så fort. 1. mai helga hadde jeg falt helt for ett par med babyslippers. De var så søte så jeg bare måtte kjøpe oppskriften. I Høyanger fant jeg garn jeg kunne bruke og på rundt en time var to sett tøfler klare.
Jeg hadde feilberegnet garnmengden en anelse( eller litt ekstra genet slo til) Når jeg handler garn handler jeg ofte ett eller to nøster mer enn jeg trenger, en vet aldri.
Så også denne gangen. Med ett barn som bare ville ut å lese og maste om det, ett som spant vilt rundt på coop i Høyanger blant klær å sminke  tenkte jeg vel heller ikke. En mann som stresset ut( han stresser alltid) mulig han tenkte han skulle samle troppene, tenkte jeg sikkert litt fort.
Jeg tenkte jentene skulle få tøfler i lilla og turkis. Ett nøste lilla og ett nøste turkis(burde være nok) men hva skjer, hvem styrer, i det jeg har betalt å ser hva som skjer, ett barn sitter ute å leser, ett leker akrobat i trappen og en mann som løper hit og dit, så ser jeg..... To nøster lilla og to nøster turkis.... Men.... eh.... hvem hva hvor?


Ikke vet jeg hva som skjedde eller hvem som styrte eneste jeg vet er jo jeg skulle vel ikke hekle tøfler til ett sett kjemper vel?( til meg går det jo med ca 100 gram garn og nå satt jeg med 200 gram garn.....)
Da passet det fint at det tikket inn ønske om ugle luer. Ja jeg kunne hekle luer i matchende farger.

Da to par tøfler var ferdig hadde jeg kanpt brukte noe som helst av garnet. Da luene ble ferdig sitter jeg igjen med nesten 100 gram garn fortsatt.

Nå er settet ferdig og skal plutselig sendes i posten.


Oppskriften til tøflene kjøpte jeg hos Annies Catalog, ugle luen har jeg kjøpt oppskrift til på etsy

1 kommentar: