Sider

onsdag 28. mai 2014

Ebokbib, bibliotekets egen app

Normalt når jeg er på ferie kan det fort se ut som om jeg er ett realt pakkesel, jeg må jo det. Det er enkelt ting på ei pakkeliste som er en stor selvfølge.
Klær har man alltid med, dette tar etterhvert mindre og mindre plass( og minst om man reiser uten barn), toalettsaker blir til en uant stor mengde når man må drasse med seg ett x antall medisin remedier for både det ene og det andre, mangler snart bare piller mot håravfall føler jeg.

Vel, det som er tyngst er bøker. Jeg er avhengig av å lese, ikke at jeg jeg drar på ferie for å lese, men jeg er ingen natterangler å må ha noe å lese på kvelden når jeg slapper av etter en laaaaaaang dag...... Derfor har jeg som regel hatt med meg to bøker i kofferten og en i håndbagasjen, jeg m jo distrahere meg selv når jeg sitter i helvetesmaskinen, ja andre vil vel kalle det for fly.....
Sånn for sikkerthets skyld kjøper jeg gjerne en bok eller to på flyplassen også, hvem vil vel gå tom for lesestoff på ferie.....

Jeg har gjort det, engang....... å skrekk å gru, det sitter som meislet fast i minnet. Husker det som det var igår..... Vi var i Roma( tror det var når svogeren min skulle gifte seg, svigermor ble redningen dengang)
Jeg hadde med meg ett blad, levende historie. Tenkte jeg skulle kjøpe ei bok på flyplassen, men der fant jeg ingen jeg ville lese. Kjøpte med meg ett blad det, ett med mange lange, tunge fyldige artikler, nei ikke Time, men kvalitetsbladet Se og Hør. Det var jo lest ett par ganger før vi ankom Roma, men tok det da med videre.
Bladene ble lest og lest og lest, aldri har jeg vel lest så masse i ett blad noensinne. Leste til og med italienske gratisaviser, ja for da forstod jeg mye.....
Heldigvis, Svigermor hadde med seg Hjemmet, da kunne vi bytte litt blader. Juhu...... men nesten 10 dagers tur og tre ukeblader, hahaha.....
Siden det har jeg slept med meg kofferter og håndbagasje med bøker, sett ut som en egen undeavdeling for lokal bibliotek.

Slepende på bøker. Bildet er fra leselampa.blogspot.com


Men nå i disse app tider, til Venezia skulle jeg prøve noe nytt..... Sogn og Fjordane Fylkesbibliotek hadde netteopp lansert en egen app, ebokbib.
Jeg hadde testet det ut før avreise, å fått det til å funke, jeg er så heldig å ha tilgang også til bøker fra Svelvik da jeg har fått lånekortet der. Da har jeg tilgang til to bibliotek sne ebøker.
Jeg har ikke lesebrett, men telefonen kan brukes til så mangt.
Klok av skade lastet jeg ned to bøker som er mulig i Sogn og Fjordane. Den ene ble lest ferdig før flyet, bok to var så kjeeeeeeeeeeeeedelig........ det spennende var om det ville gå å laste ned fra utlandet på wifi.
Panikken grep meg da jeg innså hvor håpløs min siste bok var.... i sekken lå to guidebøker, samt ett ukeblad....
Vel innstallert på hotellet, wifi koden ble innhentet, og vips der var jeg inne å fikk lånt to nye bøker. 
Sjelden har vel jeg vært så glad som da. Nå ligger en helt ny verden foran meg, tilgang til bøker uansett hvor jeg er iverden å uavhengig av åpninstider på biblioteket.
Det beste er jeg slipper å slepe med meg ei ekstra veske bare til bøker, og sikkert bedre for min kjære, han slipper å bære alle mine bøker eller være med på ett panikkartet desperat bok jakt på enhver flyplass....

Denne fikk jeg lest mens vi var borte
Kan absolutt anbefale appen, har du en android telefon kan appen lastes ned HER. Det ligger uante muligheter for oss alle bokelskere her.
Under Venezia ferien leste jeg 4 bøker, og et veide ikke mer enn telefonen min. Når boken er lastet ned trenger du ikke ha nett tilgang for å lese den. Bibliotekene har litt ulike låneregler, i Svelvik kan man låne boka i 21 dager i Sogn og Fjordane har man boka i 14 dager. I Sogn og Fjordane kan man låne to av gangen, hvordan det er i Svelvik vet jeg ikke.

Det fine når min kjære og jeg er på tur er jo at telefonen har jeg alltid med, så når jeg er mett av ruiner, malerier, skulpturer da har min kjære nettopp begynt å se på ting..... Da kan jeg hertetter finne meg en rolig krok å sitte å lese.
Jeg kan finne meg ett sted å lese uansett.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar