Sider

lørdag 15. februar 2014

Hva er rett oppskrift på OL lua?

Det blåser en vind over landet, en blå vind, lyseblå. Jeg tenker ikke på noe politisk vind, denne gangen er det håndarbeid.
Ikke strikking, men hekling. "Alle" skal hekle den lyseblå OL lua som de norske utøverne bruker. Landet er støvsugd for den rette blå fargen fra Dale garn, det er tomt for tilnærmet lik farge fra Sandnes.
Det er sikkert ganske tomt for lyseblått hos Nille, Sparkjøp og Europris også.

Diskusjonen går hos alle heklere, HVORDAN og hittil har ingen knekt koden for hvilke masker som er brukt.
Noen sier pjoningm noen fastmasker og andre hele og halve staver. Det jeg vet er at den ikke er pjonet, dessuten siden originalen er maskinlaget/heklet vil vi ikke klare å finne rett maske, men det er mange mange mange som har laget flotte versjoner av denne lua.

Jeg bestillte det rette garnet og oppskrift fra Mauds garn, mens jeg ventet på garnpakke var min kjære i Kalvåg, jeg sendte han inn i butikken Røysa spøt og tråd med ønskeliste og ring om det er noe. Det tok ikke lang tid før han ringte.
Posen fra Kalvåg er kommet hjem

Etter noe forklaringer fant han ut at det var lettest å la meg prate med butikkdamen selv. Til stor latter fra kaffedrikkende håndatbeidsdamer.
Takk for hjelpen fra Røysa spøt og tråd. Der fikk jeg lyseblått lanett garn gra Sandnes og lue ble det.
Lue 1 er født
Dagen etter kom pakka med garn fra Mauds og ei nye lue ble født. Da jeg kom til Bunadsloftet på fredag var de tomme for lyseblått garn men jeg fant en mellom blå farge som ikke skiller seg så masse ut fra originalen, Baby panda fra Rauma( masse støtte til norske produsenter her) Nå er ei ny lue snart klar og lue nummer fire er ikke langt unna.
Pakke i posten
Jeg har prøvd ulike oppskrifter og masker men endt opp med halvstaver hele veien. Den første lua ble til etter oppskirft fra garnkurven, og nummer 2 og 3 fra Mauds mens nummer 4 blir nok litt etter eget hode tenker jeg.

Lue to fra Maudsgarn
Hva synes du om den mye omtalte OL lua?
6 kommentarer:

 1. Godt jobba, sier jeg! Jeg liker lua godt, men har ikke kommet så langt som til å hekle den. Mister litt motivasjonen nå som medaljene uteblir. Har lagt opp ei anna lue i kveld som skal passe til et par votter jeg har strikka. Det blir mye handarbeidstid foran TVen om dagen.

  Fortsatt god lørdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt med håndarbeide foran skjermen.
   Ha en fin søndag

   Slett
 2. Kjempeflotte luer.
  Selv er jeg ikke så glad i lyseblått - trodde jeg, men det var før jeg hadde heklet 3 stk + en liten til junior's pingvin. Da ble det jammen lyseblå på meg og. Og etterpå har det blitt 4 til i alternative farger…
  Nå blir det en til på meg selv, men denne gangen råååsa ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har heklet to i litt mørkere blå og en i Råååååsa til minstemor. En god oppskrift som kan brukes på mange måter

   Slett
 3. Så flink du har vært :) Jeg kan ikke hekle (enda), men jeg tror nok jeg hadde "rampet" litt og heklet den i andre farger. Lua er flott, men jeg blir litt sånn kjærringa mot strømmen når alle skal ha det samme. Liker veldig godt blåfargen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har heklet i rosa også til lillemor. Tror jeg vil bruke oppskriften på andre luer også, men med andre farger.

   Slett