Sider

fredag 7. februar 2014

Gjenbruk av honningboks

Vi er storkonsumenter av honning i dette huset. Honnig brukes til det meste, særlig barna er veldig glad i honning på skiva, vi bruker det i te, bakverk, pannekaker,vafler, ja kort sagt til det meste hvor man kanskje ville hatt sukker.
Slik har det vært i mange mange år( stor takk til Hans Peder som i mange år stod får vår honningleveranse, og som gav Sigrid eget honning glass omtrent da hun lærte seg å gå)

Gjennom 10 år nå blir det jo også noe restprodukter, Ja ikke av rester av honning men av bokser/glass. De siste fra Hans Peder er glass, de resirkulerer vi til egne syltetøy glass, plast spann som vi har fått fra blant annet pappa kan brukes til å fryse ned matrester, det er jo også greit.
Lurer du på hvordan du kan bruke honningen din, det er mange oppskirifter hos honningcentralen
Denne boksen kan brukes til så mangt.


Etter Vera og Hans Peder flyttet til Danmark har vi mått gå over til å kjøpe endel honning. Akkurat her er vi tro mot de norske og sverger til honningcentralen sine klassiske orange/brune blekkbokser. Gjennom årene har det blitt et berg av slike bokser, vi drunker omtrent i disse boksene. Siden det ikke er panteordning på de, prøver vi å finne alternative måter å bruke de på.
- Skjær hull i lokket og vi har sparebøsse
- skrueboks
-spikerboks
-mutterboks
-bolteboks
-skiveboks
-hårsrikker
-knapper
-teposer
-heklenåler
-strikkepinner
Ja mulighetene er uendelige, heldigvis for det.
Da eldstefrøken kom en dag og spurte om vi kunne kjøpe en ny penneholder til henne, ante mor en stor mulighet for å bli kvitt en honningboks, i tillegg prøve en ny ide hun hadde fått fra ei heklegruppe på Facebook. UGLE

Garn ble funnet, hadde masse rester i drops paris og cotton light, litt usikker på hvilke jeg brukte men det gjorde jeg.
Jeg heklet antall luftmasker slik at jeg kom rundt den tidligere nevnte boks fra honningcentralen, første omgang ble staver, mens resten ble gjort i fastmasker til rett høyde. Heklet øyne og nebb og voila, en splitter ny blyantholder var født.
En ny penneholder er født, vi kan se blekkboksen bak på denne uglen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar