Sider

tirsdag 30. juli 2013

Skjult perle

Den ene dagen i ferien skulle vi tilbringe i Oslo, og som jeg skrev i ett tidligere inlegg var vi på jakt etter noe nytt å se.
Jeg er ganske lei av å se museene på Tøyen, de er flott, men etter å ha sette de MINST engang i året siden 2007 var vi liksom litt lunke til enda engang.....

Jentene ønsket seg en tur på Teknisk museum så med farmora på slep hang vi som slips etter jentene. Det ble en tur på historisk museum også før vi gikk til det vi ikke har tenkt på før.

Er dere på jakt etter noe nytt å se kan jeg anbefale Oslo Reptilpark, rett ovenfor Kunstindustrimuseet. Reptilparken lå i en gammel bygård og var lett å finne selv om merkinga ikke er god. Men vi fant den til alles store glede.

Det er ganske store lokaler, ganske rimelig inngang og det beste er at den IKKE er basert på masse salg. Noe var det men for jentene var det mest artig at man fikk kjøpt avfall fra parken. Her i huset har vi nå ett glass med skinn fra en snok etter hamskifte og sort enke i boks, eller som minstemor sier, sort dævv enke.

Vi brukte lang tid der og er ganske sikker på at det er ett sted vi vil besøke senere også.

Det første som møtte oss var denne søte skapningen. Den så helt død ut der den lå, men plutselig blinket den. En sikker vinner å starte med.Denne søte lille frosken minnet mest om fylte padder man kjøper som drops. De hadde frosker i alle farger og fasonger. Barna brukte lang tid foran hvert "bur" i å finne de som skulle væære der, enten det var firfisler, øgler, ederkopper eller hva det skulle være


Denne flotte frosken satt lenge stille å var veldig fotogen av seg.
Det var ikke bare amfibier, de hadde to ulike apetyper og denne karen her kom ilende til hver gang kamera ble tatt opp. Den pusset litt på pelsen og stilte seg opp....

Junior het denne sjarmøren og satt ikke i bur. Den hadde sitt eget rom men fløy sjelden ut derfra.

Slanger var det mange av, dette var den største. Den fikk mat ca 6 ganger i året.....Øgler hører med på en reptilpark

De som jobbet der hadde masse kunnskap og var utrolig flinke til å forklare enten det var for oss voksne eller for barna. De la det på rett nivå med engang. Veldig artig.

1 kommentar:

  1. Det høres spennende ut med reptilpark :) Masse flotte bilder du har tatt!

    SvarSlett