Sider

mandag 29. juli 2013

VikingTour 2013

Norge er ett land med masse spektakulære veier, som også er nasjonale turistveger. En av disse veien er gamleveien, den såkalte Snøvegen mellom Aurland og Lærdal.
Veien er 48,6 km lang og det høgste punktet er på 1306 m.o.h, veien har en ganske så god stigning.
Vi skulle foresere dette panoramabilde på vår vei fra Aurland. I Aurland så vi ett skilt med arrangement pågår. Lett spøkefullt kom det fra min sidekamerat, sjåføre, hehe vi møter de sikkert i gamlebakkene hehe....
Ingen er så gale tenkte vi.... Men..... det skulle vi raskt bite i oss. Noen få metre opp i bakken så vi først en på sykkel, galning ble vi enige om.... men hva skjer så.... en til.... å en til... å... åååå.... 200 syklister på vei OPP disse bakkene. Gosh.... vi ble slitne bare med tanken..... Noen bilder ble tatt for det var ett flott skue å se alle disse spreke på sykkel..... ( Per Arne: om tour de Bremanger trenger nye utfordringer her er masse å lære)
Vel hjemme med nett tilgang kom det ett sykt ønske om å finne ut mer om hva slags folk som utsetter seg selv for slike utfordringer.... Om jeg trodde de var gale før..... fikk jeg bevis for det helt sikkert etterpå. Men det skal sies.... jeg tar av meg hatten for alle disse spreke syklistene. VikingTour er Norges svar på Tour de France, ett 7 dagers sykkelritt rundt i fjellheimen. Våre syklister startet på Beitostølen, med tur til Lærdal, Aurland, Lærdal, Skjolden, Lom, Juvasshytta, Valdresflya tilbake til Beitostølen. I korte trekk.
Jeg vil anbefale alle å gå innom bloggen VikingTour å lese referat fra rittet fra to av deltagerne, samt lese litt om eldste deltager på 85 år.

Opp disse bakkene syklet de.... Puh.... vakker utsikt hadde de hvertfall

En liten kneik før noen utforbakker, der dro de fra oss å vi lå i 80 kmt....


Rød rytter på vei inn i bildekanten


Masse farger, høye fjell, fantastisk utsikt, spreke folk


Ganske spektakulært syn med så masse syklister over fjellet.

Gratulerer til alle deltagere med vel gjenomført Tour.

2 kommentarer:

  1. Heisann. Det var artig å lese dette sett i fra en "ikkesyklende" på tur over fjellene. Ja vi virker sikkert litt gale, men sånn er det vel med alt man går litt inn i? Flott var det iallefall.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig alt man ivrer for selv kan virke som litt galskap på andre. All heder til dere, som gav meg ett anderledes syn på denne ture over fjellet og som gjorde at jeg så naturen på en annen måte.

      Slett