Sider

mandag 20. mars 2017

Heklet og tova votter i Kauni

Lenge siden forrige innlegg, men men.... det har vært lange dager og mye til sengs, inntil jeg fikk nye medisiner som har gitt meg mindre smerter og mer overskudd, en og annen dag er fortsatt dårlig, men stort sett har jeg gode dager, tross været her i Storm og Fjordane.Jeg har fått heklet endel mens jeg har ligget til sengs, det er det som er så fint med hekletøy, passer perfekt selv om man ikke klarer å sitte oppreist.

Da jeg var i Drammen på vinterferie kjøpte jeg kauni garn, ett garn jeg er veldig betatt av. Kauni er 100 % ull, og endel klør av det, det blir mykere når det vaskes, men ikke mykt nok for alle likevel.
Jeg er så heldig at jeg klør ikke av noe ull så for meg er kauni ett supert garn.

Det jeg elsker med kauni sitt multifargede garn er de lange fargeskiftene som gir perfekte resultater. Ett av mine favoritter er fargekoden EQ ett regnbuefarget garn, ett glad produkt.
På grå regnværsdager eller dager man er litt nedfor synes jeg dette er godt å jobbe med, og til sist gøy å bruke.Av dette garnet bestemte jeg meg for å lage noe til meg selv, jeg fant ett sjal på nettet og satte i gang. Det gikk med litt over ett nøste siden jeg ønsket at sjalet skulle blir litt stort.
Det ble nok garn til å prøve meg på votter også.Jeg har lett og lett men ikke funnet gode hekleoppskrifter på tova votter så her måtte jeg finne opp kruttet selv.
Aller først lagde jeg en prøvevott, som ble både litt for stor og litt for liten, men jeg noterte flittig underveis, og jeg hadde tilslutt ett par votter jeg var spent på når jeg la de i maskinen, å voila.... ett par dame votter tovet i god ull. Noen endringer er notert underveis.Minstemor likte også både garnet og vottene, dermed er det blitt kjøpt inn nytt garn nøste og hun har fått ett tubeskerjf, votter til henne står på planen.

Hva synes du? Man må bare blir glad av disse fargene


Glad farger

3 kommentarer:

 1. Kauni er et supert garn med lange fargeskift. Minner om Finull fra Rauma synes jeg, og det blir like mykt og godt etter vask. Fine plagg du har hekla! Det er viktig å omgi seg med farger. De gjør noe med oss på en positiv måte.

  Godt du har fått bedre medisiner! Vi tåler bedre de dårlige dagene når vi har noen gode innimellom.

  Ønsker deg fine vårdager!

  Klem

  SvarSlett
 2. Så fint.
  Bruker du oppskrift på disse vottene,
  eller skaper du selv underveis?
  Har endel Hovland ullgarn, som har ligget i flere år. Nå må jeg se å få brukt det. Ønsker deg en fin vår, og gode dager. Koselig blogg.

  Mvh Anita

  SvarSlett