Sider

fredag 4. april 2014

Hakket Wingspan sjal i Kauni effektgarn

Som aktiv hekler er jeg stadig på jakt etter inspirasjon. Det er jo selvfølgelig ikke bra å holde på slik, man blir nemlig avhenging.
Jeg har nå ei laaaaaang liste over vil gjøre og ønsker å lage......
En dag jeg satt slik og tenkte at jeg har nok sjal og det er vel begrenset hvor mange ganger jeg kan gi bort sjal. Hvor mange sjal trenger man liksom.....
På ei side på facebook hadde ei dame lagt ut link til sin blogg med ett sjal, jeg bare MÅTTE innom bloggen til Carolinea, her har jeg funnet masse inspirasjon. Dette sjalet hadde jeg ikke sett lignende til og DEN fargen. jeg bare måtte spørre henne og hun svarte villig.
Garnet het Kauin EQ, ett nøste gikk med og sjalet het wingspan.
Wing span sjal. Er ikke dette flotte bli glad farger?


Nå startet en større jobb, hvem i all verden selger dette garnet her, eller på nettbutikker. Jeg fant raskt en nettbutikk, Mauds garn.
Kauni er ett firma i Danmark, garnet er laget etter estisk tradisjon med lange fargeskift som gjør det forskjellig fra andre slike effekt garn. Garnet carolinea hadde brukt var skikkelig gladfarger. Jeg bare MÅTTE ha det. De har mange andre flotte nyanser også. Garnet er 100% ull og var godt å jobbe med, er nok ikke siste gangen jeg bruker det garnet.
HER er garnet fra kauni
Garnet var lokalisert(dog ikke bestillt, det ble gjort litt senere), det neste var å finne oppskriften og hakkekrok i rett størrelse.
For å gjøre det lett så var det ikke heklet, det var hakket...... Jada, jeg som bare hadde en hakkekrok og hadde hakket to små bokmerker.
Mål en, hakkekrok. Ebay der finner man alt, også hakkekroker. Bambus krok nr 6 ble bestillt for 40 kroner. Rimelig syntes jeg for jeg betalte 78 for den jeg hadde fra før.
Sjokket ble stort da jeg fikk kroken i posten, jeg ventet en krok men fikk mange.... ikke i nr 6 men fra 2 og opp til 9 tror jeg det var. Enda billigere. Så her sitter jeg med ett lager med hakkekroker.....
Garnet ble så bestillt og oppskriften ble lett frem. Heldigvis hadde carolinea sagt hvor hun fant sin oppskrift, og det var på Ravelry.
Last ned print ut og sett igang..... engelsk med nye teknikker, da er youtube en fantastisk ting.

Sjalet ble ferdig og jeg blir fortsatt veldig glad av fargene, så nå må det bare brukes.
Sjalet danner trekanter

Her er sjalet på, festet med en sjalnål kjøpt i Danmark for to år siden. Fotograf er lillemor på 7 år.2 kommentarer:

 1. Det ble så utrolig lekkert :-) Kjempegøy at du har laget det :-)
  Youtube er veldig fint. Jeg brukte også det når jeg lagde sjalet :-) Ikke enkelt når alle teknikker er nye, og i tillegg på engelsk.
  Da jeg ble ferdig med mitt fikk jeg bare lyst til å begynne rett på neste :-) Men så langt har jeg ikke kommet. Har samme "problem som deg, det er "altfor mye" inspirasjon å hente ute i nettverdenen. Her er det mange prosjekter i gang, og på vent :-p Blir ikke arbeidsledig med det første :-p

  SvarSlett
 2. Du er jammen ikke rådløs! Fint sjal ble det også i nydelige regnbuefarger! Jeg har strikka to sjal i Kauni, og nå lurer jeg på en jakke til meg selv.

  Ha en fin søndag. Her er det grått og huskaldt.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett