Sider

mandag 19. mars 2012

Helgetur til Kalvåg


Utsikten fra Campingvogna på Lørdag


Endelig var det ei helg det ikke var meldt masse nedbør og ikke masse vind. Campingvogna som er under oppussing skrek etter å kunne bli brukt litt, å unga skrek etter å dra på tur. Så tur ble det.

Vi skulle på skikkelig langtur. Måtte kjøre ferge å greier. Mye lengre fergetur enn feks Svelvik ferga. Til de som ikke vet det.... Svelvikferga er Norges korteste fergetur(dog ikke Norges minste ferge) Vel.... Ferga het vel sikkert Førdefjord eller noe slikt og tok oss 40 min lange turen over Frøysjøen og inn til Smørham.
Målet for helgas tur var Kalvåg.
Kalvåg er ett av de mange flotte stedene i kommunen vår. Jeg har mine favoritt steder og Kalvåg er så absolutt en av de.
Kalvåg er også så heldig at de har egen campingplass(og det er vel også den eneste vi har tror jeg....) Den er ikke stor, den er ikke flott, den er ikke naf.... Men hva gjør vel det? Vi fikk strøm, vann, doss,dusj og internett. Samt muligheten til å ligge held nede til fjæra.
Vi valgte dog å stille opp vogna litt lengre vekk enn akkurat fjærsteinene da.

Helt ned i fjæra


 Men vi var så heldige, eller nei dette blir helt feil igjen... Ikke vi, Men Espen var så heldig å få stille opp og justere vogna i sterk kuling og kraftig regn. Lucky him.... Mens han gjorde det koste vi andre oss inne i vogna og kikket ut på han som jobbet. Er det ikke det som er kommunalt arbeide da?
Det var desto koseligere å våkne opp på lørdag morgen egentlig ganske tidlig, men hva gjør vel det når sola skinner, himmelen er blå, måkene skriker av full hals på grunn av fiskebåter på vei inn til havna. Da gjorde det veldig godt med en god kaffekopp mens en kunne gni søvnen ut av øynene.
Husetes herre dro på Spar i Kalvåg og kom tilbake med lørdagsfrokosten, ferske rundstykker, nystekte medister kaker og litt godt pålegg.
Med så deilig vær kunne vi alle bevege oss utendørs og første stopp ble hos Pamela Dunbar og Holmen atlier. Jeg strotrives i butikken/verkstedet til Pamela. Hun har så masse flott og lager så masse flott. Selv om barna herjer rundt og skrur seg opp, må jeg alltid innom. Og hva bruker jeg så penger på hos Pamela. Jeg kjøper ALLTID med meg såpe og drops til jentene. Noen ganger kjøper jeg også krydder, øredobber, te eller noe annet. Denne gangen hadde jeg bestillt pulsvanter som Pamela hadde designet. Med Skankevåpenet. Juppi. De ble ganske så lekre ja..... Med oss ut fikk vi også med oss helt ferske gode kanelsnurrer. Tusen takk Pamela. De var supergode og smakte godt i solsteika på Grotlesanden.

Kanelsnurrer fra Pamela

Dagen var såvidt begynt og neste leksjon kom hos Svein Inge, eieren av Knutholmen. Knutholmen er kommunen, og fylkets beste spisested. Ett sted med masse sjarm, god sjømat og plenty med service. Svein Inge hadde med seg ei kasse med sild.

Denne ble delt opp og matet de andre fiskene med.

 Jentene var tøffe som få, løftet opp og hentet fisk uten å kny. Det ble undersøkt om gjeller

 og finner og munn og det meste som kan undersøkes på en hel død fisk. Vi lærte om fiskerogn som reagerer med saltvannet og blir som gummi. Jepp, mye læring og en strålende formiddag.

Man kan vel ikke være i den ytre delen av kommunen uten å besøke Grotlesanden, vi måtte jo se åssen det så ut der etter at Dagmar var på besøk. Stranda var der, men ei sjøbod var burte, sanda var mange andre steder enn på stranda, steiner var kommet til syne, asfalt var borte. Men tang, tare og skjell var det fortsatt. Og svamp.
Signe på Grotle


 Vi fant masse ekte svamp og det var gøy å plukke med seg.

Ekte svamp fikk bli med hjem


Mor fikk også lekt seg godt med kamera før vi spiste dagens middag på ....... ja nettopp.... Knutholmen.

Dette var så absolutt ei helg som frister til gjentakelse.

Delikat rød tangIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar