Sider

fredag 30. juli 2010

såpass ja.....

Det går mot slutten av sommeren og vi kan jo håpe at det blir bedre vær, kanskje vi kan satse på indian summer, siden vi ikke har hatt sommer.....
Men vi har hvertfall hatt såpass med vær at to vegger på huset er ferdig malt, den tredje er tatt nesten en helgang og så ble det tomt for maling, men vi kan gå over karmer og slikt da, det har vi maling til.

Det vil komme mer bilde ri bloggen sånn etterhvert når hverdagen er igjenge og det blir mer tid til redigering av bilder og ikke minst mere scrappetid

mandag 26. juli 2010

Det var en deilig sommerdag....

Det var en deilig sommerdag at Espen sa til Sigrid, nå går vi ut i skauen for det er så mye bær, så får vi med oss signemor, mamma,Ulf og TInius.
Så stormet alle inn på kjøkkenet til mor. Espen fikk ei bøtte, signe og Sigrid kvart sitt honning spann mens Ulf og mamma plukket i handa og Tinius plukket på ett strå....

Slik var det hvertfall nesten, med to bærplukkere gikk de litt på skift og Sigrid fikk fyllt sitt spann med god hjelp fra Ulf og Tinius. Espen fikk fyllt bøtta si nesten helt opp. Så her blir det sylte og saft.
Vi dro alle inn til Grønndalen(Greendale;) Men så ikke postman Pat noe sted) og været var helt nydelig. Jentene badet litt i bekken når de ble lei av å plukke og våre steingale barn hadde med seg opptil mange stein hjem.... Sigrid fant flere som var hjerteformet.
Midt i plukkingen ble det en kaffe og farris pause med mat og brownie.
På hjemveien kunne vi stoppe å plukke kantareller og ferdig renset var det 200 gram, som nå er i fryseren, klare til bruke eller for å samle flere.

Når vi skulle til Grønndalen ble vi nok en gang minnet på at det er langt mellom bensinstasjonene her i vesten.... Vi trodde kanskje vi hadde nok, men når Ulf også trodde kanskje de nesten hadde nok bensin på motorsykkelen, ja da ble det først en tur ned til Eikefjord for å fyle bensin både på honda og på sykkel.
Men tross alt.... alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Idag er tanken å bake muffins med blåbær og marsmhallows så får vi se, først skal det gjøres kalr for ny komfyr, ja det trenges, den gamle har vi lenge mått riste på for å få start på platene, men nå er det hakket verre, vi må slå to knall harde slag midt på plata for å få den til å virke. I tillegg er ei plate ødelagt og to knotter er borte, så det er vel på tide da.... Vår første hlet nye komfyr. Jippi.

SIgne skal for ei natt eller to flytte ned til Sigrid. Ulf og Tinius er på gjesterommet og Anders kommer i kveld rett fra 4 H leir.

mandag 19. juli 2010

når kommer sola?



For tida blir det lite scrapping, først var det ferie, og jeg reiser uten scrappesaker, selv om jeg shopper litt på ferie da.
Etter vi kom hjem har det liksom ikke blitt helt tid til det og idag kommer svigermor til oss.
Å med gjester blir det lite scrapping siden gjesterommet er kombinert hobbyrom... OG man er jo ikke usosial med gjester i huset.

Dagen idag har gått med på å rydde og vaske for å gjøre huset kalrt til gjester, og ute har jeg pottet om ett par blomster. En tuija har kommet seg i potte på uteplassen,


nye puter er kjøpt inn og en diger lavendelbusk er også på plass, så da er det berre å vente på uteværet.
Sommeren må jo komme til vestlandet også må en tro.... Imens får en drømme seg bort til neste ferie.
Siden vi kom hjem har det ikke vært en eneste dag med sol, alle dager har hatt litt regn. Idag er det faktisk ikke regn.


Når vi kan snakke om oppholdsbyger er det en flott ting

fredag 16. juli 2010

spinatmuffins

Før ferien lånte jeg boka Frisk med lavkarbo nytt liv med riktig mat. Boka er skrevet av Dr. Sofie Hexenberg.

Hvorfor ikke prøve å redusere inntak av karbohydrater litt tenkte jeg, når så mange skryter av det. Vel uansett lagde jeg spinatmuffins igår og de ble veldig nam



Og her er oppskriften

250 gram frisk spinat
140 g fetaost
1 fedd hakket hvitløk
4 egg
2 dl kremfløte
1/4 ts malt muskatnøtt
1/2 ts nykvernet pepper
revt hvit ost

Kos spinaten raskt i litt vann, til bladene faller sammen. Hell av vannet.
Bland alle ingredisensene bortsett fra hvitosten.
Fordel røren i ett smurt muffinsbrett(eller ildfast form og dele den opp når den er ferdig stekt). Dryss rikelig med ost over og stek ved 175 grader i ca 30 minutter, eller til eggeblandingen er stivnet.
Oppbevar muffinsene i kjøleskap

torsdag 15. juli 2010

Ferierapport










Da var vi kommet hjem og har hatt en helt suuuper ferie, særlig på Fyn hos Vera og Hans Peder, tusen tusen takk for at vi fikk være hos dere i ferien vår.....

Danmarksferien startet med selvfølgelig en båttur, og deretter til Give. Fredag morgen besøkte vi Givskud Zoo, bedre kjent som løveparken. Vi betalte litt ekstra og fikk være med på en rundtur før åpningstid. Og det var en flott opplevelse.
Vi ble loset inn i en safaribuss som skulle frakte oss til ett par steder i parken, bussjåføren som vi trodde var en litt bisk dame, var superkoselige Ester, og Signe forelsket seg helt. I tillegg til Ester hadde vi med oss en ung guide i tillegg(å ikke spør etter navn, for det kan vi ikke fortelle)
Første stopp var stallen til Nesehorna, to tonns digre dyr som elsker å bli klødd. Sigrid gav det ene "lille" yndige animalet ett eple, godt hjulpet av Ester.

Etterhvert fikk vi alle klø disse dyra, som de påstod var verdens største kjæledyr. Jommen sa jeg smør, digre og ivrige, men ikke om jeg ville hatt det dyret i heimen.
Vi vandret fra nesehorna og bort til gorillaene, dog med glass mellom oss, vi fikk se Samson. Ute ved siden av var "damene" Armani og Nille.
Signe fikk virkelig kontakt med Nille. De så på hverandre, mens Nille bare skulte bort på denne ungen, vi trodde hun var sur, men Ester fortaltw at gorillaer ikke ville ha øyekontakt så hun var bare lykkelig for kontakten. Signe holdt på ruta, Nille holdt mot handa hennes. Signe la kinnet på ruta og Nille slikket hele ansiktet hennes.
Signe og Nille
Signe og Ester løp deretter tilbake til bussen og vi andre ruslet etter, siste stopp var løvestallen..... 15 løver på hver side av oss. De i bur og vi utenfor, håper de var forvarlig låst gitt..... Alle 15 brølte masse og høyt og de fokuserte på ungene. Da hannløvene pekte seg ut Sigrid ville og sultne i blikket, klar til å angripe ett lett bytte... da måtte jeg ut.


Noen vil ut....

Resten av dagen ble varm varm varm men vi hadde det topp alle fire.

Ettermiddagen fraktet oss til Fyn og Trollehøj, Til Vera og Hnas Peder. Her hadde vi base hele uka, godt og varmt, badet i storebælt både en og to og fire ganger hver dag. Helt nydelig var det. Vi fikk gleden av å møte flere venner av Vera og HP og alle tok oss godt imot, hils alle fra oss.
Å fortelle detaljert fra hele ferien ville tatt masse tid og jeg klarer ikke sitte så lenge ved dataen å skrive lat, men i korte trekk: Legoland, bade,ulriksholm slott, bade, Egeskov med tretoppvandring og laberynter, bading, Fjord og Bælt senteret, bade, verdens største is i Kerteminde, bading.... Vent nå litt.
La oss ta en stopp ved isen i Kerteminde..... Jentene fikk envanlig is med ei kule, i hjemmelaget vaffel var det først guf(krem) kuleis, mere guf og syltetøy og vi voksne bestillte en Kerteminde spesial.... du hildrande du.......
Den var slik: Hjemelaget vaffelkjeks fyllt med guf og syltetøy, deretter 3 stooore kuler is, guf, fullvoksen softis toppet med en negerbolle.... Tror dere vi orket den? Nope....
De minnene en sitter best iigjen med kortt oppsummert: Løveparken, Fjord og Bælt, jakten på Margrete og vakre vakre fyns hoved i solnedgang,


og ikke minst utrolig flotte menneskerog venner.
Jakten på Margrete ja.... Farmor fortalte Signe om Dronning Margrete i Danmark og hun måtte vi spørre om å få en kopp te hos, alle slott alle kriker og kroker ble saumfart, i legoland fant vi slottet henne, på Ulriksholm ett bilde av henne, men det beste var i Kerteminde og Margretes plass.