Sider

mandag 26. juli 2010

Det var en deilig sommerdag....

Det var en deilig sommerdag at Espen sa til Sigrid, nå går vi ut i skauen for det er så mye bær, så får vi med oss signemor, mamma,Ulf og TInius.
Så stormet alle inn på kjøkkenet til mor. Espen fikk ei bøtte, signe og Sigrid kvart sitt honning spann mens Ulf og mamma plukket i handa og Tinius plukket på ett strå....

Slik var det hvertfall nesten, med to bærplukkere gikk de litt på skift og Sigrid fikk fyllt sitt spann med god hjelp fra Ulf og Tinius. Espen fikk fyllt bøtta si nesten helt opp. Så her blir det sylte og saft.
Vi dro alle inn til Grønndalen(Greendale;) Men så ikke postman Pat noe sted) og været var helt nydelig. Jentene badet litt i bekken når de ble lei av å plukke og våre steingale barn hadde med seg opptil mange stein hjem.... Sigrid fant flere som var hjerteformet.
Midt i plukkingen ble det en kaffe og farris pause med mat og brownie.
På hjemveien kunne vi stoppe å plukke kantareller og ferdig renset var det 200 gram, som nå er i fryseren, klare til bruke eller for å samle flere.

Når vi skulle til Grønndalen ble vi nok en gang minnet på at det er langt mellom bensinstasjonene her i vesten.... Vi trodde kanskje vi hadde nok, men når Ulf også trodde kanskje de nesten hadde nok bensin på motorsykkelen, ja da ble det først en tur ned til Eikefjord for å fyle bensin både på honda og på sykkel.
Men tross alt.... alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Idag er tanken å bake muffins med blåbær og marsmhallows så får vi se, først skal det gjøres kalr for ny komfyr, ja det trenges, den gamle har vi lenge mått riste på for å få start på platene, men nå er det hakket verre, vi må slå to knall harde slag midt på plata for å få den til å virke. I tillegg er ei plate ødelagt og to knotter er borte, så det er vel på tide da.... Vår første hlet nye komfyr. Jippi.

SIgne skal for ei natt eller to flytte ned til Sigrid. Ulf og Tinius er på gjesterommet og Anders kommer i kveld rett fra 4 H leir.

1 kommentar:

  1. Det hørtes ut som en koselig tur. Ha en fin uke.

    SvarSlett