Sider

torsdag 15. juli 2010

Ferierapport


Da var vi kommet hjem og har hatt en helt suuuper ferie, særlig på Fyn hos Vera og Hans Peder, tusen tusen takk for at vi fikk være hos dere i ferien vår.....

Danmarksferien startet med selvfølgelig en båttur, og deretter til Give. Fredag morgen besøkte vi Givskud Zoo, bedre kjent som løveparken. Vi betalte litt ekstra og fikk være med på en rundtur før åpningstid. Og det var en flott opplevelse.
Vi ble loset inn i en safaribuss som skulle frakte oss til ett par steder i parken, bussjåføren som vi trodde var en litt bisk dame, var superkoselige Ester, og Signe forelsket seg helt. I tillegg til Ester hadde vi med oss en ung guide i tillegg(å ikke spør etter navn, for det kan vi ikke fortelle)
Første stopp var stallen til Nesehorna, to tonns digre dyr som elsker å bli klødd. Sigrid gav det ene "lille" yndige animalet ett eple, godt hjulpet av Ester.

Etterhvert fikk vi alle klø disse dyra, som de påstod var verdens største kjæledyr. Jommen sa jeg smør, digre og ivrige, men ikke om jeg ville hatt det dyret i heimen.
Vi vandret fra nesehorna og bort til gorillaene, dog med glass mellom oss, vi fikk se Samson. Ute ved siden av var "damene" Armani og Nille.
Signe fikk virkelig kontakt med Nille. De så på hverandre, mens Nille bare skulte bort på denne ungen, vi trodde hun var sur, men Ester fortaltw at gorillaer ikke ville ha øyekontakt så hun var bare lykkelig for kontakten. Signe holdt på ruta, Nille holdt mot handa hennes. Signe la kinnet på ruta og Nille slikket hele ansiktet hennes.
Signe og Nille
Signe og Ester løp deretter tilbake til bussen og vi andre ruslet etter, siste stopp var løvestallen..... 15 løver på hver side av oss. De i bur og vi utenfor, håper de var forvarlig låst gitt..... Alle 15 brølte masse og høyt og de fokuserte på ungene. Da hannløvene pekte seg ut Sigrid ville og sultne i blikket, klar til å angripe ett lett bytte... da måtte jeg ut.


Noen vil ut....

Resten av dagen ble varm varm varm men vi hadde det topp alle fire.

Ettermiddagen fraktet oss til Fyn og Trollehøj, Til Vera og Hnas Peder. Her hadde vi base hele uka, godt og varmt, badet i storebælt både en og to og fire ganger hver dag. Helt nydelig var det. Vi fikk gleden av å møte flere venner av Vera og HP og alle tok oss godt imot, hils alle fra oss.
Å fortelle detaljert fra hele ferien ville tatt masse tid og jeg klarer ikke sitte så lenge ved dataen å skrive lat, men i korte trekk: Legoland, bade,ulriksholm slott, bade, Egeskov med tretoppvandring og laberynter, bading, Fjord og Bælt senteret, bade, verdens største is i Kerteminde, bading.... Vent nå litt.
La oss ta en stopp ved isen i Kerteminde..... Jentene fikk envanlig is med ei kule, i hjemmelaget vaffel var det først guf(krem) kuleis, mere guf og syltetøy og vi voksne bestillte en Kerteminde spesial.... du hildrande du.......
Den var slik: Hjemelaget vaffelkjeks fyllt med guf og syltetøy, deretter 3 stooore kuler is, guf, fullvoksen softis toppet med en negerbolle.... Tror dere vi orket den? Nope....
De minnene en sitter best iigjen med kortt oppsummert: Løveparken, Fjord og Bælt, jakten på Margrete og vakre vakre fyns hoved i solnedgang,


og ikke minst utrolig flotte menneskerog venner.
Jakten på Margrete ja.... Farmor fortalte Signe om Dronning Margrete i Danmark og hun måtte vi spørre om å få en kopp te hos, alle slott alle kriker og kroker ble saumfart, i legoland fant vi slottet henne, på Ulriksholm ett bilde av henne, men det beste var i Kerteminde og Margretes plass.


1 kommentar: