Sider

onsdag 24. november 2010

Lomstur

Vi har nettopp lagt bak oss vår årlige helg på Lom, ett av Norges flotteste steder.
Når vi nå i tillegg hadde en lørdag med supert vær, kaldt, men dog.... Snø på alle fjelltopper, jepp lekkert ja....

Lomseggen


På vei til Lom kjørte vi over Strynefjell, der var det skikkelig julestemning, litt snø, rim på alt av trær, nesten fullmåne og blå timen var der. Det var bare å nyte.....
Vi kan se tilbake på ei helg full av ro, og opplevelser. Ja hvordan er dette faktisk mulig? Det er nemlig det, en tur på Lom inneholder alt dette for oss.
Fra vi kommer opp og spiser en deilig middag, bader i bassenget, legger barna, sitter i peisestua med ett glass vin, våkner på søndag til frokost som er helt nydelig. Når barna i tillegg er snille, spiser godt? Ja da er det godt å være forelder.
Hotellet på Lom har ett basseng som familien Frøysland er aktive brukere av den tida vi er der.... Så pass aktive at hele familien stiller på nye uke med gjeller og svømmehud... Eller bare nesten 3 av 4 familiemedlemmer endte hvertfall helga si med masse masse eksem på armer, ben, knehaser etc. Så jepp det gav oss masse.
Tross alt dette var det gøy å se hvordan Sigrid har utviklet seg i svømming denne høsten, og det takket være en glimrende gym/svømmelærer. Vi som foreldre er veldig veldig forøyd med innsatsen til Per Arne.

Til dere storbyfolk som leser bloggen, her i lille Svelgen har Sigrid svømmetime i skoletida hver eneste uke, jepp dere leste rett, hver uke, fra første klasse og oppover.

Men denne Lomturen da, mor fikk brukt sine shopping gener hvertfall litt,

Shopping er kjedeligt


ble noe garn, noe krydderier fra en gård, litt håndarbeide, litt mat, og ikke minst brød med hjem fra Bakeriet på Lom. Og bare det å nyte lunsj på det samme bakeri.... Schakenda gjør en SUPER jobb. Og hver bolle veier 175 gram........ Rene studenthybelen er det.... Er det noe rart jeg ønsker meg begge kokebøkene hans til jul?????

Bøvra er frosset, og dette er utsikten fra Bakeriet


Vi kjørte også en tur opp på Sognefjellet og hadde en time med lek og masse gøy en times tid, da var vi ganske frosne i 20 kalde grader..... Men det var sol og vindstille. Bikkja fikk snøklumper på potene, Signe er som meg og fryser bare noen hvikser vinter.... Så vi måtte brekkes løs fra snøen, tine opp fingre og tær, spa is og snø ut av håret og varme oss i bilen, mens Sigrid sikkert kunne løpt rundt en time til....Som en god avslutning hadde vi stopp på Grotli på vei hjem og typisk for mine søte små barn.... Lørdag ville de ikke lage engler, da hadde de på dresser, mens på Søndag i bare tynne bukser, ja da ville de lage enger da.... Jaja....


Det var godt når det ble mandag og jeg kunne få hele formiddagen til å slappe av på å samle krefter til resten av uka.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar