Sider

mandag 15. november 2010

Bursdagsjente og GULL TIL GODSET

I helga har vi hatt bursdag så det holder her i huset. Sigridmora ble 7 år på lørdag og gleden var stor da mormor og beppis kom kjørende på fredag ettermiddag.
For bursdagsbarnet var det vel omtrent som julaften og 17 mai på engang. Det bugnet av pakker på lørdag som var tilsendt fra besteforeldre og tanter og onkler. I tillegg var det jo pakker fra mormor og Beppis, onkel P og oss her i huset.
Det ble en lørdag med masse hit og dit og enda litt hit og dit, med både butikken, julemesse og bursdagstillaging.
Jeg var så heldig at mamma hadde laget både gul kake og ostekake til oss. Lørdag formiddag lagde jeg Brownies og på kvelden ble det hello Kitty kake.

Sukkerbrød

4 egg
2 dl sukker
1dl potetmel
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker sammen ha i det tørre, helles i smurt form ppasser til 26 cm, men jeg bruker 24 da får jeg ett høyt sukkerbrød som er lett å deles.
Stekes i ca 40 min ved 175 grader

Når sukkerbrødet er avkjølt, deles det og dynkes.
Fyllet ønsket bursdagsbarnet sjokoladekrem, krem med oboy. Hadde det mellom lagene, dekket med melkesjokoladebiter før jeg hadde på øverste delen av sukkerbrød. Ett tynt lag med krem på topp og langs sidene slik at det hvite fester seg.

Det hvite er marshmallowfondant.
200 gram Marsmallow
2ss vann
2ss matfett
ca 500gram melis

Marshmallow og vann haes i en bolle og settes i mikro i ca 2 min, til det puffer opp. Ha da i matfett og rør godt. Ha i melis litt av gangen og rør godt.
Konsistensen skal være slik at du kan kjevle det lett ut.
Dekk kaka og skjær bort overflødig dekke. Av dette skjærer du ut til sløyfe.
TIl øyne har jeg brukt lakris sjokolade(var det største og beste de hadde på butikken her) lakrissnøre til værhår. Dette og sløyfebitene er "limt" på med melis.
Sløyfa er penslet med rød konditor farge.


Søndag var det barnebursdag og "voksen" bursdag etterpå, med pizza, to ulike typer, salat og kaker. Det ble en helt super kveld for bursdagsbarnet som var helt i hundre pga alle gavene sine, og hun var stolt og sa på kvelden at dagen hadde vært helt helt suuuuper......

For min del var jo selvfølgelig bursdagen til lille jenta ett stort høydepunkt, men det aller aller største i hlega var cupfinalen på Ullevåll, hvor gutta fra Drammen, STRØMSGODSET dro seieren hjem, bøtta er hjemme igjen etter 19 år......
Godt ikke mange så meg under finalen gitt.... Satt her da, barnebursdag ute med bål, bølser, popcorn etc... Det var en deilig fotball kamp og etter 90 minuntter satt jeg her å grein gitt, å flagget kom ut og sprudlewasser på kvelden.
Gratulerer med dagen alle drammensere

1 kommentar:

  1. Gratulerer med gullet!! Og kaken ble jo kjempe fiiiin!!! Så flink du er :)

    SvarSlett