Sider

tirsdag 2. mars 2010

Reisebrev fra Praha

Espen og jeg hadde noen dager i Praha, og ja, jeg skal tilbake dit.

Vi ankom Tsjekkia sent på kvelden, og ventet på kofferten vår, bagasjen kom rakst til alle sammen.... untatt til oss å skrekk og gru, det meste lå jo i den. Vi fant tilslutt ei dame som kunne hjelpe oss og mens vi fyllte ut papirene for savnet bagasje ringte en telefon, og vår koffert var funnet.... i innenriks terminalen så Espen måtte ut å løpe, og jeg tror han gjorde det ganske raskt, vi hadde jo bestillt drosje. Noe heseblesende kom han tilbake, men drosja fikk oss til slutt til Hotel Palace, og det var ett luksus hotel som jeg gjerne besøker engang til.
Rommene var relativt store, senga var enorm og stort bad. Alle hadde badekar, marmor, lekre og gode toalettartikler. På alle rom var det masse kleshengere, skopussefiller, sysaker, negelfil, tøfler, badekåpe, mange STORE puter, masse bløte store håndklær...... For ikke å snakke om frokosten som var i prisen, du hildrande du....
En ganske stor buffet med det meste av brød, kaker, rundstykker, kjeks, yoghurt, eggehakk, syltetøy, frukt, grønnsaker, juice og det meste. Eneste vi som nordmenn savnet var kjøttpålegg og ost... Men ganske raskt skjønte vi det.... Det kom to stykker med hvert sitt brett, han ene bar fat med kjøtt og dama fat med ost, dette ble lagt på asjetten vår. Juice ble helt oppi glasset når det var drukket litt. Sikkert en artig jobb å kun helle i jucie.
I tillegg var det egen frokostmeny, også i prisen. Her kunne det velges omelett, røkelaks, potetbåter, frukt med varm saus, pannekaker, speilegg også videre også videre. Dette sa du ifra om, beskjeden gikk til kokken og vips kom det en asjett med slik sølvklokke over. Maten ble satt ned og klokka fjernet. Slikt har jeg bare sett på film jeg.....

Det ble ett par dagers vandring og nedenfor følger ett lite knippe av bilder og hva vi så. Det deilige var at vi var utenfor turistsesongen og det var lite folk. Det var rent og stille til å være en storby.
Jeg likte meg godt på gamletorget og siste dagen spiste vi sjokoladefondue.

Det ble endel handling, alt fra smykker, marionettedukker, luer, krystall og spennende var det å besøke swarkowski, espen kjøpte en stilig ring til meg
Tøff, ikke sant. Ganske sikker på at ingen andre har den her hjemme. I tillegg fikk jeg også disse øreringene

Jeg kunne nok skrevet masse mer om alt vi så og gjorde, men det får komme en annen gang, nå skal inntrykk og bildere sorteres, scrappes og fordøyes.
Det astronomiske uret som slår hver hele time, da kommer apostlene ut på toppen og det spilles musikk. Første gangen klappet folk og vinket, og vi syntes det var ganske sprøtt, hallo, vinke til ei klokke liksom.... Men siste dagen så jeg jo hvorfor, på toppen av det gamle rådhuset, som klokka er... stod det en kar å spilte trompet.
Det astronomiske uret er i år 600 år, klokka viser en time feil, men det stemmer som astronomisk ur
Vi gikk over en av verdens eldste steinbruer, Karlsbroen og der var det flott utsikt til Prahaborgen og Vituskatedralen, og med den borgen, jeg fikk en ordentlig Chitty chitty bang bang følelse.Trange smug var det masse og og fullt av butikker hele veien, rundt hver sving og etter hvert smug åpnet det seg store plasser og torg med lekre jugend hus og masse å se på.På gamletroget var det mange boder som solgte mat, drikke, kaker som her, en Trednlik(eller noe) minner veldig om pinnebrød og har sukker og kanel på utsiden. De ble lagd og stekt på stedet og det luktet kanel i hele området, jeg fikk ikke tid å smake på de, men det blir neste gang.Tyn kirken som ligger på gmaletorget var også utrolig flott, selv om vi slet med å finne inngangen. DU måtte nemlig gjennom ett trangt smug, inn til den franske ambasaden og vips var du på en enda trangere plass og der var inngangen.
I denne kirka ligger den danske astronomen Tyco Brahe gravlagt.

Dette var bare noe av bildene( det ble over 300 stykker)

1 kommentar:

  1. Flott at dere hadde en vellykka tur, og velkommen tilbake :)

    SvarSlett