Sider

torsdag 30. april 2009

Noen nye scrappeting

I det siste har det blitt endel nye kort og her er noen av de....





I

mandag 27. april 2009

Pappaen min

Tida går så utrolig fort. Helga gikk unna som bare det, såpass at jeg nesten ikke ghusker hvordan vi brukte lørdagen. Det var halvveis fri, Espen solgte tulipaner for Lions og etter det var Sigrid hos Amalie, helt frem til barnetv, og Espen var på operaåpning. Offisiell åpning av norges andre operabygg, nemlig i Eid. Han var blant inviterte i kraft av kultursjef i nabokommunen.
Jeg fikk scrappet litt på kvelden.
Søndag var vi på sesongens siste søndagsskole, og De store med Sigrid fikk se og være i toppen av klokketårnet, de var på galleriet, så orgelet og fikk være på prekestolen.
Etter middag kom Amalie hit og vi var alle sammen på kvelden hos Trude og Inge på kaffe og kaker. Det ble litt scrapping også i går kveld.
Idag har Signe brukt sin livsoppgave til full nytte, nemlig prøve å drive sin mor til vanvidd, og hun har til tider klart det.
Best var hun med Espen mens Sigrid var hos Camilla, Eskild og Brian, da kom hun kjempestolt med passet hans, pappaen min ropte hun.... Og hun hadde tegnet på halvparten av sidene i passet... og Espen som reiser til Island om en uke....
I morgen skal Sigrid være med Marius hjem etter barnehagen og vi tre nadre skal på bytiur, til Førde. Må jo få brukt alle pengene vi har....

tirsdag 21. april 2009

Hjemme

Igår kom vi endelig hjem igjen, og reisen ble jo litt lengre enn planlagt, eller den tok lengre tid da.... For som dere sikkert har fått med så var det togkaos på østlandet og der havnet vi da... Dro i all hast fra Gerd klokka åtte og måtte vente litt på Drammen stasjon, deretter var det buss til oslo S og ny buss derfra til Vetlestraum(Lillestrøm) og så tog til Gardermoen. Klokka halv tre landet vi i Florø og halv fire var vi hjemme.
Vi hadde besøk av Årstein fra mandag til tirsdag, for dere som ikke vet det, så er det Årstein som skriver bygdebøkene for Bremanger.

Idag var vi til legen med Signe og heldigvis får jeg vel si så var det en vikarlege. Ei dame som var utrolig flink med jenta, så nå er det øyedråper og øyekatarr. Jeg var på pilatesen i kveld for første gang på lenge og det er godt å kjenne at kroppen er litt mer samarbeidsvillig igjen, så da er jeg forhåpentligvis på vei opp igjen fra dumpa nå.

Da vi kom hjem lå det kjole og ventet på både meg og Sigrid. Bente hadde sydd en til hver av oss og de var tøffe.

fredag 17. april 2009

østlandsrapport

Så er Sigrid og jeg i Drammen. Vi ankom med friskt mot Gardermoen onsdag formiddag. Vi dro fra Florø i strålende sol, men i Sogndal ble det grått og slik var det på gardermoen også, og mine ører begynte å bli ganske så slitne og nærmet seg faretruden gnagsår fasen.
Det ble jo ikke bedre på toget da Sigrid sang for hele vogna og begynte å preke med ei dame fra Bergen, og vi vet jo alle hvor stille en bergenser kan være.
I Oslo ble det lunsj på den berømte familierestauranten Mc donalds.... Derfra gikk veien til Freia butikken på Karl Johan og Sigrid sine øyne ble store og våte på grunn av all sjokoladen, men så oppdaget hun alle tamilene på utsiden av The big thin(stortinget) og det er ganske utrolig hvor mange spørsmål som kan komme om det på kun kort tid og på ut og inn pust.
Sigird ble med Beppis til Tjøme mens jeg skulle storme festningen, altså Stortinget, for å gå på Skanke møte, men først var det tid til å besøke Steffens(scrappebutikk) og en kaffe med Mona Beth.

Igår koste vi oss på stranda, plukket masse blåskjell vi kokte etterpå.
Nå er vi i Drammen hos Gerd og har nettopp kommet hjem fra Helene(oldemor) og Sigrid preker jo gud hjelpe meg mer enn mest for tida.... Det er så godt når hun sovner... men jammen meg prater hun masse da også....
Ha en fin helg. Vi skal kose oss med farmor i kveld

tirsdag 14. april 2009

Påsken var slutt

Etter mange og ganske så late påskedager, er vi nå nesten i gjenge igjen. Det vil si, bare nesten.
Vi hadde noen flotte dager på Langesjø hyttegrend og Sigrid gikk sin aller første skitur noensinne, på 65 minutter, hun var både slite og stolt etter det. Vi hadde også Amalie på besøk ei natt så jentene fikk virkelig kost seg masse, både med ski, klatrin i trær, spikking og ellers generell masse leking.
Siste dagen var det strålende vær og da Signe skulle hvile hørte hun med ett noen som gikk ute, det tok ikke lang tid før jeg hørte hun rope: Hallo, hjelp meg. Hjelp" jeg flira jo godt av det.

Her grønnes det, bjørka er i ferd med å sprette ut, påskeliljene og tulipanene er i full blomst, graset er grønt og fortsetter dette må det slåes ganske snart.

I morgen drar Sigrid og jeg til østlandet. Jeg skal på Skankemøte og Sigrid drar til Tjøme med Beppis. Jeg kommer ned på kvelden. Helga skal vi tilbringe sammen med farmor i Drammen før vi på mandag drar med flyet for å møte papsen og signus igjen.

mandag 6. april 2009

Mandag

Så var det blitt mandag og husbond har ferie nå. I helga hadde vi besøk av pappa og Ingjerd, koselig med besøk, og istad drog de.
Som vanlig når de var her, var det langt fra bra vær. Igår var det nesten storm og det kom 25mm nedbør, så jada....
Da var det bra vi kunne kose oss med lammelår og fløtegratinerte poteter.
Nå sitter Sigrid og lager skokort, måtte ha litt hjelp til det første men vi må nok trene mer på de, det må jeg selv også, nå gjenstår bare å trene ekstra på bånd på kanten, men det blir ikke bra nok synes jeg....
Litt senere idag skal jeg legge ut litt bilde, må bare få de over på dataen og redigere de litt.
Ha en fin mandag

fredag 3. april 2009

Skokort

Jeg fant en mal på ett sko kort og den var bare så flott at jeg måtte prøve den.....

Her er resultatet av min første sko, men noen detaljbilder






onsdag 1. april 2009

Årets spøk????

Årets spøk for oss kunne vi lese på Svelgen.no



Kommunen legg ned kulturkontoret 01.04.2009

Som følge av Terra-saka har politikarane i Bremanger vedteke nedlegging av kulturkontoret i kommunen.

I ei pressemelding skriv rådmannen:

”Administrasjonen i Bremanger kommune har fått stor forståing for dei nedskæringane vi har funne naudsynte. Fleire av våre arbeidstakarar har arbeidd meir eller mindre utan vederlag for å få kommunen på økonomisk fote igjen. Men dette har diverre ikkje vore nok. Kommunen sin største utgiftspost er løn, og vi kan ikkje skjære ned på utgifter som rammar liv og helse. Difor ser vi oss nøydde til å legge ned kulturetaten.



Slik Bremanger kommune fungerer i dag har vi eit vell av frivillige hender som i hovudsak står for kulturformidling i kommunen. Etter vårt syn går dette like bra, om ikkje betre, utan eit kulturkontor. Bremanger kommune er ei trivselskommune, og i dette innebere det også formidling av ulik kultur.



Akkurat dette har vore bevist, gjennom gjerning, og gjer oss sikker på at innbyggjarane sjølve vil syte for – minst i like stor grad som før. Som ein kompensasjon for nedlegging av kulturkontoret har vi satt av ein pott på 500 000,- kroner som frivillige lag og organisasjonar skal dele. For at dette ikkje skal medføre administrative kostnader eller byråkratiske avgjerder, har vi bestemt oss for prinsippet ”først til mølla”. Dei fem første som ringer servicekontoret vil få tildelt 100 000 kroner. Desse må på førehand ha sendt grunngjeving pr mail eller fax”



Vi vonar innbyggarane i Bremanger kommune ser på dette som ei midlertidig løysing, og at kommunen snart vil stå som kulturformidlar igjen.”



I ein kommentar seier verksdirektør ved Elkem Bremanger, Steinar Talle, at han ser alvorlig på nedlegging:

”Kultur er ein viktig trivselsfaktor for våre tilsette, og ikkje minst eit viktig marknadsføringtiltak i arbeidet med å få etablert ein Solarfabrikk i Svelgen. Likevel er eg samd med politikarane i Bremanger. Kultur er ikkje noko som er livslaudsynt. Difor vil også Elkem Bremanger bidra for lag og organisasjonar i Bremanger – som eitt ledd i å få Svelgen til ein attraktiv tettstad og tildeler 10 000 kroner til dei som kommunen dei som kjem på andre plass. Send utfyllande mail til Steinar@elkem.no



Er jo ikke til å legge skjul på at vi fikk oss en god latter.... Og det er tydelig at Espen er godt likt. Han har fått ganske mange tilbud om jobb;) Hotellet sendte en spøk tilbake til svelgen.no. Der han skrev at det var en pressemelding. Kultursjef Espen Frøysland skulle starte i jobb som rockansvarlig hos de og det første de jobbet med var konsert til sommeren med Rolling Stones...