Sider

onsdag 3. august 2016

Når doen har fjernkontroll og qr kode

Tradisjon tro var vi også i år på ferie i Danmark, på Fyn os gode venner der.
I år var vi så heldig å få være med å feire 70, 40 og 10 årslag mens vi var der.
Siden to av jubilantene bor i Tokyo var feiringen lagt til de Japanske Haver på Fyn. Ett fantastisk flott haveanlegg, og veldig japansk fikk vi bekreftet.
I tillegg til ett praktfullt hageanlegg hadde de også kafe, det var på denne kafeen vi skulle feire 3 stykk damer i Paulsen familien, med god japansk mat.
De Japanske Haver på fyn var ett fantastisk syn


Som seg hør og bør i stort lag, og med tanke på man var i Danmark ble det servert japansk øl, vin og japansk mineralvann, undertegnede var dagens sjåfør og smakte kun på en øl, men drakk dertil atskillig mer vann, ekte dansk kildevand.

Hva skjer når man drikker endel, det enten være det ene eller andre, jo man må etterhvert på toalettet. Dette var også veldig japansk ble vi fortalt, og ja med en Kina tur friskt i minne var ikke dette noe jeg så frem til.
Grue meg var ikke noe jeg trengte å gjøre, den eldste fremtiden i huset kom raskt ut etter sitt besøk å sa WOW, sjekk den dossen da.....
Mor kunne ikke stå for den, doen måtte sjekkes ut, og maken til teknologi..... måtte omtrent ha teknisk høyskole for den saken der.....
Vannfall, dypde, karper og en ro fra en stresset hverdag

Eller en fremtid i huset som har testet ut på forhånd ;) Jeg ser på meg selv som ganske teknisk, her i huset er det ofte meg som vet hvordan ting funker på den tekniske biten, men her kom jeg til kort.
Man er jo litt engstelig for å trykke på for mange knapper når man er på ett utested.Fremtiden åpnet døra for meg og vips ble det lys og dolokket åpnet seg helt av seg selv..... på veggen hang ikke dopapir, men en fjernkontroll.
Både fremtiden og mor synetes det var en litt pinlig situasjon da mor trengte assistanse på doss, vi tok det med ett smil og jeg sa dette var en forberedelse til mine gamle dager.
Med god assistanse, og varme i setet ble jeg vasket både her og der og hele seansen ble avsluttet med føn.

Men så..... når mor senere skal teste ut sine tekniske evner på do, etter at verten har sagt man ikke skal være redd for å trykke på noen av knappen der inne, ja da setter moroa inn.....
Med høye hæler og penkjole vakler mor inn på dette tekniske rommet, idet jeg åpner døra kommer lyset og lokket åpner seg, nå er jeg forberedt på varmen i setet og tenker jeg må jo teste ut på egenhånd, som sagt så gjort......i det spylingen er ferdig, eller i det jeg tenker den er ferdig..... man må trykkepå knappen for at det skal slutte å spyle.
Når jeg sier spylingen er det ikke det å trekke ned, men en vannstråle som spyler opp å vasker der man normalt tørker seg.
Idet jeg skal trykke på knappen for å gå fra vask til føn ja da dytter jeg til hele fjernkontrollen slik at den detter ned.

Tross tenkende do, jeg skal tilbake til dette hageanlegget og kan så absolutt anbefale ett besøk, både på doen og hageanlegget.I seg selv en ganske grei ting det, om den ikke hadde sklidd bakover på gulvet å havnet helt inne ved veggen og bare milimeter utenfor rekkevidde......
Det er nå jeg skal få teste mine evner som akrobat og slangemenneske med min slyslanke kropp....
Jeg prøver først å strekke meg litt, men med mine overflødige kilo og stiv som en stokk var ikke det lett, deretter prøver jeg å bøye meg ned.....så bøye og strekke meg, vri meg rundt doen..... så tenker jeg det er jo bare å reise seg opp da.... dumme menneske.....men det er jo ikkedet kommer jeg på idet jeg prøver meg på det.
For i doen er det jo en vannstråle som spruter oppover det er da jeg kjenner panikken komme, om jeg reiser meg da står vannspruten oppover hele ryggen og deretter på hele doen, om jeg sitter her kanskje jeg blir savnet etterhvert? Jeg får jo ikke låst opp døra, da må jeg jo reise meg..... så der sitter jeg da litt sideveis på do, fremoverbøyd med ben og armer strukket og vridd mens jeg prøver å få tak i den hersens fjernkontrollen....... så plutselig med armer og ben i vinkel får jeg med skoen nesten helt av dyttet borti kontrollen og den beveger seg litt i min retning, så litt til og da får jeg heist den opp og endelig trykket på stoppknappen.
Med ryggen i vinkel og armer og ben ute av ledd(hvertfall slik det føles) kan jeg sette meg tilbake på det varme setet og bli fønet tørket etter beste evne.....
Ingen skade skjedd kan jeg puste lettet ut og doen er like tørt.
Jeg skal aldri mer trykke og taste på en fjernkontroll, hvertfall ikke om den befinner seg ved siden av ett toalett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar